Senatorii jurişti au dat liber la ARESTAREA lui Dan Şova. Urmează votul plenului

| 18 mar, 14:36

Comisia Juridică a avizat favorabil cererea procurorilor DNA de încuviințare a arestării preventive pe numele senatorului Dan Șova cu 6 voturi pentru și 5 împotrivă.

UPDATE: Comisia este formată din 3 membri PSD-UNPR, 5 membri PNL, un membru susținător al lui Mircea Geoana și un membru UDMR.

Președintele Comisiei Juridice din Senat, Cătălin Boboc, și-a exprimat speranța că votul din plen va fi favorabil cererii DNA.
„Votul a fost unul în favoarea cererii de arestare și astfel vom transmite plenuluio Senatului raportul favorabil în privința cererii DNA. La Parlament se iscă tot felul de dezbateri când avem astfel de cereri. Comisia Juridică și nici Senatul nu fac arestări. În cazul parlamentarilor, e un act procedural care e necesar la dosarul cauzei cu care Parchetul merge la instanța. Instanța e singura care poate aproba o solicitare a Parchetului. Sper ca aceasta să fie și soluția plenului, pentru că altfel am bloca instanța. N-aș vrea să mai rostogolim ideea că Parlamentul blochează ceva”, a spus Boboc.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Dan Şova la acuzaţiile DNA: Sunt neîntemeiate

Sova sustine ca nu el a distrus dovezile, ca nu el a sters hard-disk-urile calculatoarelor si ca este nevinovat. In plus el se apara spunand ca a salvat complexele Turceni-Rovinari si de aceea merita o "statuie ecvestra la Gorj".

El sustine totodata ca procurorii au manipulat martorii si ca exista inadvertente in marturiile acestora.

Dan Sova este acuzat de complicitate la abuz in legatura cu contractul desfasurat de firma sa de avocatura cu complexul energetic Turceni - Rovinari si ca a incercat sa distruga dovezi care ar fi probat faptele sale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ