Dan Voiculescu, o nouă tentativă de a ieși din închisoare

| 06 ian, 10:24

Dan Voiculescu incearca vineri din nou sa obtina eliberarea conditionata.

 

Condamnat la zece ani de detentie in dosarul privatizarii ICA, omul de afaceri ar putea fi eliberat inainte sa-si ispaseasca intreaga pedeapsa. Pentru ca are 69 de ani, legea ii permite sa iasa de dupa gratii mult mai devreme.

Eliberarea conditionata nu este insa un drept categoric, dovada faptul ca acum cateva saptamani a esuat in prima instanta la Judecatoria Sectorului 5. Atunci, avocatul sau a invocat si lucrarile stiintifice scrise de Dan Voiculescu in spatele gratiilor. Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au aratat insa, in motivarea respingerii cererii de liberare conditionata a lui Dan Voiculescu, ca el a profitat de carentele legislative pentru a obtine cat mai usor zile libere si au dat ca exemplu ca a castigat 60 de zile pentru doua studii la care a lucrat patru ore. De altfel, si de la Penitenciarul Rahova primise un aviz nefavorabil.

In fata judecatorilor, procurorul a citit atunci (13 decembrie 2016) un fragment din cartea "A patra cale” scrisa de Voiculescu in penitenciar, in care se arata: "S-au pradat zeci de miliarde de euro din 1990 incoace, noi consideram ca toate pagubele ar trebui recuperate de la cei vinovati. Consideram ca trebuie aduse modificari legislatiei pentru ca cei corupti sa nu se bucure de prejudiciile pe care le-au adus si ar trebui sa nu se bucure de prescriere sau gratieri".

Vineri, Voiculescu este asteptat sa pledeze personal in fata magistratilor in contestatia facuta impotriva sedintei data de Judecatoria Sectorului 5. Daca va avea parte si acum de un deznodamant nefavorabil, va putea face o noua cerere similara abia in septembrie.

Tag-uri: Dan Voiculescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ