Dan Voiculescu pune la bătaie 50.000 de lei pentru libertatea presei

| 26 sep, 2014

Fundaţia Familia Voiculescu a lansat joi seară Premiul pentru Libertatea Presei. Premiul va fi acordat anual, pe data de 25 septembrie, tuturor celor care luptă cu adevărat pentru libertatea presei, pentru libertatea cuvântului”, a declarat Adrian Ursu în emisiunea Sinteza zilei de joi.

"Premiul este gândit pentru a îi încuraja pe toţi cei care au luat sau iau poziţie împotriva abuzurilor, care au publicat reportaje de investigaţie, în ciuda unor presiuni prin care drepturile presei ar fi fost îngrădite sau au luptat cu demnitate împotriva unui sistem corupt. Toţi cei care se regăsesc în aceste atribute, fie că sunt jurnalişti, oameni care au ajutat reprezentanţii presei sau ONG-uri, se pot înscrie începând de astăzi în concurs, accesând site-ul www.premiulibertateapresei.ro. Competiţia va începe în ianuarie 2015', precizează fundaţia.

Campania a fost lansată pe 25 septembrie, ziua fondatorului Intact Media Group, Dan Voiculescu, iar premiul, în valoare de 50.000 lei, va fi decernat în aceeaşi zi a anului 2015.

Câştigătorul va fi desemnat de o comisie validată de Fundaţia Familia Voiculescu iar cei opt finalişti ai fiecărei luni (ianuarie-august 2015) vor fi publicaţi pe site-ul www.premiulibertateapresei.ro şi vor candida la premiul acordat pe 25 septembrie 2015.


'Am preţuit întotdeauna oamenii îndrăzneţi, puternici, cu viziune. Cred că sunt calităţi necesare pentru a izbândi în orice domeniu, cu atât mai mult în presă, cea despre care se spune că este, într-o expresie uzitată, dar foarte corectă, câinele de pază al democraţiei. Cred că a venit timpul ca oamenii cu aceste calităţi, care nu ţin seama de piedici, pun binele obştii înaintea interesului personal şi astfel ajută media să-şi păstreze rolul de observator obiectiv al cetăţii, merită încurajaţi. Şi premiaţi. Într-o societate în care abuzurile nu mai sunt excepţii, ci banalităţi, temerarii trebuie să ştie că sunt pe drumul cel bun. Lansez astăzi un îndemn adresat tuturor celor care activează în presă sau o susţin. Continuaţi să vă faceţi meseria cu demnitate, onoare şi curaj! O societate sănătoasă nu poate supravieţui fără presă. Iar presa nu poate supravieţui fără curaj. Pentru aceia care nu se lasă intimidaţi, pentru cei care adevărul e mai presus de presiuni, pentru cei care luptă - acest concurs vă este adresat!', a scris Voiculescu pe site-ul www.premiulibertateapresei.ro, potrivit comunicatului de presă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ