Dăncilă a discutat cu Klemm eliminarea vizelor SUA pentru români

| 12 feb, 15:21

Ridicarea vizelor, candidatura României la OCDE, Parteneriatului Strategic România-SUA, s-au aflat pe agenda discuțiilor dintre prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, și ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, l-a primit luni pe ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, în vizită de prezentare.

Cu prilejul trecerii în revistă a aspectelor determinante ale cooperării bilaterale româno-americane, premierul român a abordat discuţia cu privire la perspectivele posibilităţii de a elimina, în cursul acestui an, obligativitatea vizelor de scurtă şedere pentru cetăţenii români care călătoresc în SUA, prin includerea României în Programul Visa Waiver, se arată într-un comunicat al Guvernului.

"În continuare, oficialul român a subliniat creşterea semnificativă a resurselor alocate de către România înzestrării forţelor armate şi creşterii capabilităţilor acestora şi a exprimat convingerea că programele de achiziţie vor juca un rol important asupra întregului ansamblu al Parteneriatului Strategic, urmând să producă efecte dincolo de colaborarea în materie de securitate, inclusiv prin dinamizarea cooperării economice dintre ţara noastră şi Statele Unite ale Americii", menţionează documentul citat.

Dancilă a cerut misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti să transmită, cât mai curând posibil, o lista a companiilor americane interesate să investească în România.

De asemenea, şeful Executivului a solicitat sprijinul SUA pentru promovarea candidaturii României la OCDE

Totodată, Dăncilă a transmis părţii americane invitaţia de a participa, la cel mai înalt rang, în septembrie, la Bucureşti, la reuniunea statelor "Iniţiativa celor Trei Mări".

"Ambasadorul Hans Klemm a exprimat convingerea privind continuarea dinamicii pozitive în relaţia bilaterală şi interesul misiunii diplomatice a Statelor Unite la Bucureşti, de a continua dialogul cu instituţiile din România, în vederea implementării proiectelor comune şi valorificarea oportunităţilor oferite de Parteneriatul Strategic pentru promovarea valorilor şi intereselor celor doi parteneri", informează comunicatul Guvernului.

"Totodată, ambasadorul SUA a transmis aprecierea părţii americane pentru faptul că România promovează un model în ceea ce priveşte egalitatea de gen, prin numirea unei femei la conducerea Executivului, şi a subliniat disponibilitatea de a sprijini eforturile sale de a consolida România şi relaţiile româno-americane", se arată în document.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ