Dăncilă îi răspunde lui Iohannis: Avem bani de pensii și salarii

| 23 mai, 15:40

Dăncilă îi răspunde lui Iohannis: Avem bani de pensii și salarii!

Aceasta a dat asigurări că salariații din sistemul de stat și pensionarii nu trebuie să își facă griji că nu vor primi banii la timp, deorece sunt bani la buget.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, în intervenţia de marţi seară, două întrebări pentru Guvernul Dăncilă: "Ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii? Mai aveţi bani de pensii până la sfârşitul anului?". De asemenea, preşedintele a tras un semnal de alarmă către Guvernul României privind nivelul scăzut de absorbție al fondurilor europene.

"Se discută de câteva zile bune despre Pilonul II, ba se desfiinţează, ba nu se desfiinţează. Din păcate, până și cei din PSD se contrazi. E o harababură totală", a precizat preşedintele Iohannis.

"Lumea se întreabă de ce s-a creat această incertitudine, oare ce țintesc ei? Nu s-au înțeles între ei? Greu de crezut. Unii își pun întrebarea dacă acești bani care nu vor intra la Pilonul II vor fi folosiți în altă parte. Guvernul și PSD trebuie să răspundă clar, documentat, la două întrebari: Ce aveți de gând cu Pilonul II de pensii? şi Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?", a continuat Klaus Iohannis.

"Despre fonduri europene vreau să se înțeleagă că cele ce urmează reprezintă o atenționare pentru Guvern", a spus şeful Statului.

Iohannis a spus că pentru exerciţiul financiare 2014 - 2020 dispunem, teoretic, de fonduri de 31,3 miliarde euro.

Şeful statului a precizat că din cele 31 miliarde de euro disponibile nu s-au folosit nici 5 miliarde euro.

"Din acești bani până acum am folosit 4,9 miliarde euro ceea ce reprezintă 15,8%. Perioadele de finanțare sunt construite pe şapte ani şi am trecut deja de jumătate și din 31 de miliarde de euro nu am folosit nici măcar 5. Aceste date sunt date oficiale atât de pe site-ul Comisiei cât și informații oficiale de la Guvern", a explicat preşedintele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ