Dăncilă: Kovesi nu este propunerea noastră pentru procuror european. Nu acordăm această susținere

| 21 feb, 10:29

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că Guvernul nu îi va da un mandat ambasadorului României la Uniunea Europeană cu privire la susţinerea candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

"După cum ştiţi, doamna Laura Codruţa Kovesi nu este propunerea noastră pentru procuror european. Atâta timp cât nu este propunerea noastră, a Guvernului României, nu vreau să vorbesc despre acest subiect. (...) Sunt foarte multe posturi în care poate ajung români şi care ajung acolo fără să aibă susţinerea Guvernului sau a cuiva din România. Nu ştiu. Eu nu cred că trebuie să vorbesc despre acest lucru atâta timp cât nu a fost nominalizarea Guvernului României", a spus Dăncilă după reuniunea conducerii PSD întrebată dacă România ar trebui să susţină candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

Dăncilă a afirmat că ştie care este procedura în cazul alegerii procurorului-şef al Parchetului European.

"Nu am acordat această susţinere. (...) Guvernul nu are nicio legătură cu această propunere", a subliniat Dăncilă, precizând că Guvernul nu va da un mandat ambasadorului României cu privire la această candidatură.

Premierul a susţinut că Preşedinţia Consiliului UE înseamnă că România trebuie să fie mediator imparţial.

"Ştiţi ce presupune Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene? Că trebuie să fim mediatori imparţiali. Noi nu putem să fim de-o parte sau de alta în Consiliu. Probabil când ajunge în Coreper (Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană - n.red.), cred că săptămâna aceasta, vom vedea cum vor vota statele membre", a arătat Dăncilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ