Dâncu: Înlocuirea tricolorului românesc din Sfântu Gheorghe cu unul secuiesc, incident regretabil

| 01 dec, 13:22

Vicepremierul Vasile Dâncu a declarat marţi, la Alba Iulia, că reprezintă un incident regretabil faptul că tricolorul românesc de pe catargul aflat în vecinătatea monumentului Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe a fost înlocuit cu steagul secuiesc de către persoane rămase încă necunoscute, transmite Agerpres.

În opinia sa, acest lucru nu defineşte relaţia cu minoritatea maghiară, precizând însă că trebuie militat pentru respectarea simbolurilor naţionale pe tot teritoriul României. 

'Sigur că există şi în administraţia noastră din unele localităţi maghiare, cu dominanţă maghiară, există uneori această dorinţă de a incita, de a crea momente de conflict, aducând simbolurilor naţionale afront, dar cred că acesta nu este un lucru general. În mod normal, noi trebuie să milităm pentru respectarea simbolurilor naţionale pe tot teritoriul României, indiferent de localitate, dar nu credem că aceasta defineşte relaţia noastră cu minoritatea maghiară. Eu cred că acestea sunt mai degrabă incidente regretabile, dar nu sunt, nu reprezintă o situaţie care s-a generalizat', a declarat vicepremierul Vasile Dâncu, prezent la festivităţile organizate de Ziua Naţională la Alba Iulia. 

Tricolorul românesc de pe catargul aflat în vecinătatea monumentului Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe a dispărut luni dimineaţă la schimbarea echipelor de patrulare, fiind înlocuit cu steagul secuiesc, de către persoane încă necunoscute, a precizat lu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ