Danezii au descoperit din ÎNTÂMPLARE un posibil tratament împtriva cancerului

| 16 oct, 14:08

Un grup de cercetători din Danemarca ar putea să fi descoperit din întâmplare un tratament universal împotriva cancerului. Încercând să găsească o modalitate de a proteja femeile însărcinate împotriva malariei, oamenii de știință au constatat că anumite proteine de malarie ar putea fi utilizate ca un leac eficient împotriva cancerului, notează The Independent, citând un studiu publicat de revista Cancer Cell.

Cercetătorii de la Universitatea Copenhaga au descoperit că proteinele de malarie, care pot provoca probleme pentru femeile însărcinate, întrucât atacă placenta, pot să atace în acelaşi timp şi cancerul. Se pare că noua metodă este eficientă în cazul a 90% din tipurile cunoscute de cancer.

În cadrul testelor, oamenii de ştiinţă au combinat un fragment de proteină, folosit de vaccinul contra malariei, cu o toxină. Secvenţa proteică poate fi introdusă apoi în celulele canceroase pentru a elibera toxina, distrugând celulele tumorale.

"Timp de decenii, savanţii au căutat similarităţi între creşterea placentei şi a tumorilor. Placenta este un organ, care, într-un interval de câteva luni, creşte de la câteva celule până la un organ care are o greutate de aproximativ 1 kilogram, furnizând embrionului oxigen şi nutrimente într-un mediu relativ străin. Dintr-un anumit punct de vedere, tumorile fac acelaşi lucru, cresc cu agresivitate, într-un mediu relativ străin", a spus Ali Salanti, cercetător la Universitatea Copenhaga.

Metoda descoperită de cercetătorii danezi a fost deja testată pe celule de laborator şi pe şoareci cu cancer. Astfel, s-a constatat că această metodă a redus cu trei sferturi tumorile din cazurile de limfom non-Hodgkin, a eliminat complet cancerul de prostată în cazurile a doi dintre cei şase şoareci şi a reuşit să păstreze în viaţă cinci din şase şoareci care avea cancer osos metastazat. 

Oamenii de știință speră ca primele teste pe pacienţi umani să fie realizate în următorii patru ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 oct, 14:17
dan
Oferta
Oferta serioasa de lucru la domiciliu! Din multitudinea de oferte, aici aveti certitudinea ca totul e extrem de serios. Va asiguram contract de comision, transparenta si instruire pas cu pas, in asa fel incat dvs sa va desfasurati in cele mai bune conditii activitatea si sa castigati bani. Insistam ca numai persoanele foarte serioase sa solicite detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ