Daniel Funeriu acordă Zmeura de Aur personajelor din ultima parodie regizată de Băsescu

| 28 mai, 2014

Deranj mare în tabăra popularilor lui Băsescu şi Udrea. După luni intense de campanie şi de pre-campanie, după ce au fost racolaţi cât mai mulţi PDL-işti, după ce Udrea şi-a asumat conducerea de facto a partidului, după ce Băsescu a călcat din nou strâmb pe Constituţie şi a sprijinit fără ruşine Mişcarea Populară, rezultatul a fost unul dureros : 6% în alegerile europarlamentare.

Scorul înregistrat de PMP este cu adevărat ruşinos, în condiţiile în care independentul Mircea Diaconu a reuşit să strângă mai multe de voturi decât Băsescu şi Udrea la un loc.

Rezultat slab a produs rumoare în partid, auzindu-se deja voci de nemulţumire. Daniel Funeriu, candidatul Mişcării Populare pe Colegiul 3 Timişoara a avut un discurs extrem de critic la adresa conducerii partidului. În opinia fostului ministru al Educaţiei, vinovaţii pentru rezultatele dezastroase sunt cei care au apărut în afişele electorale ale PMP. Supărarea lui Funeriu este de înţeles, în contextul în care scorul de 18% înregistrat de acesta în colegiul 3 a fost mult peste scorul partidului în Timişoara (11%), şi cu mult peste cât a reuşit PMP să adune la nivel naţional (6%).
“Dacă mă întrebaţi cine sunt vinovaţii pentru scorul PMP, am să va spun că este un lucru bun că PMP a intrat în Parlamentul European, iar vinovaţii pentru neatigerea targetului de 10% sunt toţi cei de pe afiş. Dacă căutaţi vinovaţii pentru neatingerea targetului de 10%, cei de pe afiş sunt”, a declarat Daniel Funeriu.
Anterior acestei declaraţii, Funeriu trimisese săgeţi în direcţia conducerii PMP, acuzând o lipsă de susţinere din partea partidului în timpul candidaturii sale. Fostul ministru din guvernarea PDL a comentat ironic pe Facebook neincluderea sa în afişul electoral al Mişcării Populare, caracterizând materialul de campanie ca fiind unul cu “accente semănătoriste”.
“18% e un scor slab pentru un fost ministru, mai ales atunci când este susţinut total de partidul său. Dacă eram în afişul cu accente semănătoriste al PMP probabil că luam cel puţin 25%, dar am fost plecat din ţară când s-au făcut pozele pentru afiş. All în all, bine că nu am candidat independent, cine ştie ce partid nu făcea pragul”, a scris Daniel Funeriu pe Facebook.
Daniel Funeriu este susţinut şi de fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, care a lansat la rândul său critici dure partidului condus de Elena Udrea. Lăzăroiu a acuzat faptul că Funeriu nu a beneficiat de un loc eligibil pe lista PMP-ului pentru europarlamentare, în contextul în care scorul in fostului ministru al Educaţiei a fost mult peste scorul partidului. Neincluderea lui Daniel Funeriu în afişele electorale din Timiş, acolo unde acesta a candidat, a fost de asemenea taxată de către Lăzăroiu.
“Funeriu a luat în colegiul din Timişoara în care a candidat 18%. PMP a luat 11% în Timişoara. PMP şi-a început campania cu două săptămâni înaintea lui Funeriu. Dar Funeriu n-a fost bun de pus pe afişul electoral al PMP pentru Parlamentul European. Şi n-a fost bun nici pentru un loc eligibil pentru Parlamentul European”, a scris Sebastian Lăzăroiu pe Facebook.
Iată că până şi cei din interiorul Mişcării Populare contestă conducerea partidului, tandemul Udrea-Băsescu arătându-şi încă o dată ineficiența. De altfel, un partid creat pe genunchi din trasesti şi din dorinţa obsesivă a lui Traian Băsescu de a-i construi un partid Elenei Udrea, nu putea avea decât un destin falimentar.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ