Daniel Horodniceanu, despre cărţile scrise după gratii: Trebuie verificat dacă au valoare ştiinţifică

| 28 iun, 16:15

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, spune că nu este atât de important dacă deţinuţii aflaţi în executarea unei pedepse beneficiază de o reducere de 20 sau de 30 de zile pentru lucrările ştiinţifice redactate în detenţie, ci dacă aceste cărţi aduc cu adevărat ceva nou, potrivit News.ro.

„Ar trebui văzut dacă scriu cărţi cu adevărat, ar trebui verificată fiecare lucrare în parte pentru a vedea dacă, într-adevăr, are vreo valoare ştiinţifică. Aici seamănă foarte mult cu lucrările de doctorat. Până la urmă, este foarte important să vezi dacă ai ceva nou de spus în toate economia asta şi dacă lucrarea ajută cu adevărat alte persoane”, a spus Daniel Horodniceanu, la finalul şedinţei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism spune că nu ar fi atât de important dacă deţinuţii beneficiază de 20 sau de 30 de zile de reducere a pedepsei, fiind mai importantă valoarea ştiinţifică a lucrărilor.

În timpul şedinţei plen, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au semnalat faptul că proiectul de ordonanţă de urgenţă a fost trimis în grabă, în condiţiile în care a fost programat să se dezbată în forul magistraţilor în aceeaşi zi cu discutarea în şedinţa de guvern.

Direcţia Legislaţie, documentare şi Contencios, aparatul de specialitate din CSM, a propus avizarea favorabilă a proiectului de ordonanţă publicat de Ministerul Justiţiei privind lucrările ştiinţifice publicate în penitenciar, însă cu amendamentul că beneficiul celor 20 de zile considerate ca executate să fie pentru fiecare carte publicată.

Plenul CSM a dat aviz favorabil proiectului, cu acel amendament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ