Darius Vâlcov a ajuns la ÎCCJ. DNA îl vrea în arest

| 01 apr, 09:05

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă miercuri contestaţia DNA privind arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a fostului ministru de Finanţe Darius Vâlcov. Procurorii vor va Vâlcov să fie plasat în arest preventiv.

Fostul ministru a ajuns la ÎCCJ la 8.45. Acesta s-a declarat optimist în privinţa deciziei care urmează să fie luată de judecătorii de drepturi şi libertăţi.

După ce a respins cererea DNA privind arestarea preventivă a lui Vâlcov, acuzat de trafic de influenţă, Instanţa Supremă a decis joia trecută ca fostul ministru să fie cercetat în arest la domiciliu.

Darius Vâlcov are mai multe obligaţii: să nu părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza, a judecătorului de drepturi şi libertăţi şi de a se supune restricţiilor stabilite de acestea; să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii, precum şi cu ceilalţi subiecţi procesuali.

Citeşte şi: BOMBĂ! Ea este FEMEIA care a fost mereu APROAPE de Darius Vâlcov. Lavinia Şandru a fost înşelată de soţ?

Pe durata celor 30 de zile, Darius Vâlcov poate părăsi imobilul unde locuieşte pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA). În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât şi prin intermediari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ