Darius Vâlcov, după discuțiile cu Mugur Isărescu: Rata va scădea mult în primii doi ani

| 16 ian, 20:47

Ministrul de Finanțelor Darius Vâlcov a declarat, vineri, la finalul discuțiilor cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, că s-a găsit ca primă soluție pentru creșterea francului elvețian rescandențarea creditelor debitorilor.

„Am avut o discuție foarte bună care va continua săptămâna viitoare. Am identificat situația în care se află debitorii și am vorbit care sunt soluțiile pentru aceștia. Din analiza exactă a datelor am concluzionat că nu sunt 150.000 de persoane care au credite în franci elvețieni, ci 75.412 persoane fizice, iar numărul de bănci - 6. Există o soluție la această problemă din iulie anul trecut când Guvernul a aprobat și susținut rescandențarea creditelor care aveau venituri sub prag”, a spus Vâlcov. 

„Rata va scădea foarte mult în primii doi ani. Vom discuta cu băncile să urgenteze rescadențare”, a completat ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 ian, 09:41
Dacon
CHF
Nesimtirea guvernatorului BNR intrece orice limita, de la ministru neavand nici o asteptare. Oricum el inghite orice gogorita ii spune geniul BNR. Trecand peste gogoasa cu 75.000 in loc de 150.000 (ce numaratoare exacta si rapida!), discutia era importanta si daca erau 10 romani in situatia asta. Rescadentarea (reesalonarea datoriilor) inseamna bani mai multi pentru banca, deoarece creste perioada de indatorare si, implicit, dobanda. Adica platim rate mai mici si mai multe, rezultatul fiind o suma mai mare in final. Avantaj banca, prostul de roman va fi fericit ca nu mai da 100% din salar, ci doar 75%, iar guvernatorul cu vie la Dragasani care ne zambeste sagalnic de 25 de ani va mai lua un mandat pe 7 ani, doar daca-l rugam frumos, ca nu mai avem asa economisti in toata Europa.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ