Darius Vâlcov joacă pe degete justiția. Apelul, amânat două luni ca să își angajeze avocat!

| 16 apr, 13:54

Darius Vâlcov joacă pe degete justiția. După ce motivarea sentinței de fond a durat peste un an, primul termen din apel s-a soldat cu o amânare de aproape două luni, până la data de 11 iunie! Condamnat la 8 ani de închisoare în prima instanță, Darius Vâlcov a intrat în faza de apel cu o mare întârziere cauzată de tergiversarea motivării.

Apelul în procesul lui Darius Valcov a început cu o amânare de aproape două luni, până pe data de 11 iunie. Darius Vâlcov a solicitat să își angajeze avocat!

Realitatea TV informează că "strategul din umbră" al PSD a evitat să dea ochii cu judecătorii Instanței Supreme și a fost reprezentat de un avocat din oficiu.

"Până la următorul termen să depuneți motivele de apel. Dacă există cereri de probatorii, să le depuneți până la termenul următor. Să vă exprimați opțiunea dacă vreți să fiți audiați în acest caz", a spus judecătorul citat de Ziare.com.

Apelul lui Darius Vâlcov urmează să fie soluționat de Completul 3 Penal - 2019 format din magistratii Luciana Mera, Ioana Bogdan, Lavinia Lefterache, Marius Foitos si Ana Hermina Iancu.

Luciana Mera - care se află și în completul care-l judecă pe Liviu Dragnea, se va pensiona de la 1 iunie și cel mai probabil urmează să fie înlocuită.

Darius Vâlcov, eminența cenușie a programului economic PSD și consilier al premierului Viorica Dăncilă, a fost condamnat în urmă cu mai bine de un an de Înalta Curte la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și luare de mită.

Motivarea sentinței din primă instanță, de aproximativ 300 de pagini, a fost publicată abia la un an și o lună după verdict. Darius Vâlcov a făcut apel, dar fără această motivare apelul nu putea începe.

Pe 8 februarie 2018, un complet de 3 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), format din judecătoarele Silvia Cerbu, Simona Cîrnaru şi Maricela Cobzariu, l-a condamnat în primă instanţă pe Darius Vâlcov la 8 ani în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit deciziei instanţei, Darius Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ