David Davis: Negocierile pentru BREXIT vor începe săptămâna viitoare

| 12 iun, 19:56

Negocierile oficiale pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) ar putea să nu înceapă pe data de 19 iunie așa cum este prevăzut, deoarece în aceeași zi guvernul urmează să-și prezinte programul politic în noua legislatură a declarat luni ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, transmite Reuters. Primele discuții vor începe oricum în cursul săptămânii viitoare, a precizat Davis pentru postul Sky News.

Partidul Conservator al premierului Theresa May, care a pierdut majoritatea la alegerile legislative anticipate de săptămâna trecută, trebuie să pregătească pentru 19 iunie prezentarea programului său de guvernare, eveniment anual cunoscut ca Discursul Reginei, de regulă suverana fiind cea care dă citire acestui program. Tot pentru 19 iunie era anunțată însă începerea efectivă a tratativelor de ieșire a Marii Britanii din UE.

"Secretarul meu permanent se află azi la Bruxelles pentru a discuta detaliile. Ar putea să nu fie luni pentru că avem și Discursul Reginei săptămâna care vine", a menționat David Davis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ