De ce a renunţat Intact la unele contestaţii depuse în dosarul ICA

| 01 sep, 2014

Grupul Intact precizeaza ca nu s-a renuntat la toate contestatiile depuse in dosarul ICA, ci doar la cele care ar fi trebuit judecate de Camelia Bogdan.

"Renuntarea in cauza nu vizeaza toate contestatiile depuse impotriva hotararii nelegale nr.888/08.08.2014 si cu atat mai putin, nu reprezinta renuntari la demersurile judiciare menite sa desfiinteze actul fara precedent al Curtii de Apel Bucuresti. Necesitatea actiunii a fost determinata de prezenta in completul care ar fi trebuit sa judece aceste contestatii a doamnei judecator Camelia Bogdan", se arata in comunicatul Intact.

Reprezentantii Intact acuza magistratul de impartialitate. "Avand in vedere lipsa evidenta a unor garantii de impartialitate din partea magistratului Camelia Bogdan, renuntarea la contestatiile indreptate impotriva hotararii, ce urmau a fi solutionate de domnia sa, devine fireasca", se precizeaza in comunicatul citat.

Cele doua fiice ale lui Dan Voiculescu, Camelia si Corina (foto) au depus in data de 14 august contestati la executare in dosarul privind privatizarea ICA, in care fondatorul PC a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, alaturi de alte personane, pentru un prejudiciu adus statului de aproximativ 60 de milioane de euro.

Contestatia Cameliei Voiculescu a fost respinsa, pe 25 august. A doua contestatie a avut termen de judecata in data de 29 august, cand Corina Voiculescu a depuso cerere de retragere a contestatiei.

De asemenea, compania Grivco si fostul Institut de Cercetari Alimentare (ICA), in prezent Compania de Cercetari Aplicative si Investitii, au contestat in instanta sechestrul. Contestatia Grivco a fost respinsa, in 26 august, iar cea inaintata de fostul ICA urma sa fie judecata in 1 septembrie.

Deciziile de respingere a contestatiilor nu sunt definitive, ele putand fi atacate la Curtea de Apel Bucuresti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ