De ce Băsescu nu se poate sustrage din scandalul în care este implicat fratele său

| 22 iun, 2014

Traian Băsescu și-a pierdut orice credibilitate în fața opiniei publice, iar singurul mod în care poate să își reabiliteze măcar parţial imaginea ar fi demisia din funcţie și punerea la dispoziția organelor de anchetă pentru a face lumină în acest caz. Prin părăsirea Palatului Cotroceni, Traian Băsescu va putea demonstra că organele de anchetă nu sunt obstrucționate.

Acuzaţiile care i se aduc Mircea Băsescu în dosarul de trafic de influență în care promite să ajute clanul de interlopi condus de Bercea Mondial să se sustragă justiției s-au repercutat asupra preşedintelui Băsescu.

Odată izbucnit scandalul dosarului de trafic de influență în care este implicat Mircea Băsescu, o serie de formatori de opinie și jurnaliști din mass-media au susținut că probele ajunse în presă au fost prezentate trunchiat. Ulterior, când Mircea Băsescu a fost arestat, o parte a mass-media  a respins din capul locului implicarea președintelui. Ceea ce i-a derminat pe jurnaliştii aserviţi Controceniului să nu mai aducă în discuție numele președintelui a fost declarația patetică a şefului statului prin care s-a delimitat de acțiunile fratelui său, de parcă asta l-ar fi scutit de orice responsabilitate.

Citeşte şi: Românii vor afla, la final de mandat, dacă Băsescu poate da socoteală în fața legii


Oricât ar încerca toate vocile fidele şefului statului să îl “albească”, Traian Băsescu este parte a acestui dosar ca urmare a implicării fratelui său. De altfel, gravitatea faptelor își are sursa din faptul că Mircea Băsescu îl invocă pe Traian Băsescu ca vector al influențării Justiției.

Astfel, magistrații nu pot să nu ancheteze rolul pe care îl joacă președintele în acest dosar și să ancheteze astfel în ce măsură banii solicitați au ajuns sau nu şi la acesta. Cu toate că Traian Băsescu a negat orice implicare în bunul mers al Justiției și s-a delimitat de actele fratelui său, Mircea Băsescu este cel care, prin virtutea probelor, ne-a demonstrat că șeful statului nu este străin de acuzațiile aduse.

În acest moment, Traian Băsescu și-a pierdut orice credibilitate în fața opiniei publice, iar singurul mod în care poate să își reabiliteze măcar parţial imaginea ar fi demisia din funcţie și punerea la dispoziția organelor de anchetă pentru a face lumină în acest caz. Prin părăsirea Palatului Cotroceni, Traian Băsescu va putea demonstra că organele de anchetă nu sunt obstrucționate, iar justiția va putea funcționa independent și imparțial.

În ciuda faptului că anchetarea fratelui său îl implică direct, până acum președintele României nu și-a arătat intenția de a demisiona. Cu toate acestea Traian Băsescu nu se va putea ascunde la nesfârșit de Justiție. Cererea de vineri a Înaltei Curți de Casație și Justiție de către Curtea Constituțională în care i se cere a aduce lămuriri cu privire la limitele imunității prezidențiale îl va putea aduce pe Traian Băsescu în fața Justiției mai devreme decât crede.

Citeşte şi: Exit Traian Băsescu, un președinte distrus în ochii europenilor

Cu toate că Înalta Curte a adresat cererea către Curtea Constituțională în baza sesizării primite din partea senatoarei Gabriela Firea într-un dosar de șantaj ce îl vizează pe șeful statului, stabilirea limitelor la care este supusă imunitatea prezidențială de către Curtea Constituțională va clarifica în ce măsură procurorii îl vor putea aduce în fața Justiției pe Traian Băsescu.

Chiar dacă Traian Băsescu nu își dă demisia din funcția de președinte al României pentru a face lumină într-un dosar ce ridică suspiciuni asupra implicării sale într-un caz de trafic de influență, încetarea mandatului va conferi libertate justiției să îl ancheteze pe șeful statului. În această situație, Traian Băsescu va fi un simplu cetățean și nu se va mai putea sustrage Justiției așa cum a făcut-o până acum.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 iun, 2014
Pintea
cainele moare de poteca lunga si prostul de grija altuia
Bai Dumitrache,dupa ce ai niste urechi cat ale magarului mitropoliei,mai esti si prost de bubuie.Stim si noi sa judecam si sa apreciem ce se intampla in acest caz,fara sa apelam la gogomaniile
tale.Cand se va retrage Basescu tu o sa ramai somer pt ca nu o sa mai
ai subiecte de comentat si o sa fii dat afara de stapanii tai.
22 iun, 2014
nicu
Daca Basescu Gratia,lua o pozitie de a il ajuta pe acest interlop se putea vorbi de o viitoare condamnare!Cata vreme fratelui lui i sa inscenat acest teatru nu are motiv de a se ingrijora si asta o stiti bine TOTI,dar o faceti pe niznaiul ca asa vor sefii vostri!Sa va fie rusine ca loviti indirect dar cu intentie in JUSTITIE,asa confirmand Frica care va cuprins vazand ca Basescu nu intervine nici cand este vorba de fratele sau!Bravo Lui!Sa va inchida pe toti talharii si diversionistii...Meritati din plin!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ