De ce boală ne scapă CIOCOLATA NEAGRĂ

| 03 mar, 2014

Consumul de ciocolata neagra aduce beneficii sanatatatii, prevenind ateroscleroza, se arata intr-un studiu recent.

La multele beneficii pe care le are ciocolata neagra asupra sanatatii se mai adauga unul.


Potrivit unui studiu al oamenilor de stiinta olandezi de la Universitatea din Wageningen, alimentul dulce poate reduce riscul de ateroscleroza. Aceasta se caracterizeaza prin depunerea de grasimi (placi de aterom) pe peretii arterelor, ducand la scaderea elasticitatii lor. Ateroscleroza favorizeaza aparitia unor probleme cardiovasculare, precum infarctul de miocard.

Specialistii spun ca un consum frecvent de ciocolata neagra ajuta, pe de o parte, la cresterea flexibilitatii arterelor, iar pe de alta parte, permite evitarea depunerilor de grasime pe peretii vaselor, care poate ingreuna circulatia sangvina.

Pentru a ajunge la acest rezultat, specialistii au monitorizat 44 de persoane cu exces de greutate, pe o perioada de patru saptamani, in cursul carora au consumat cate 70 grame de ciocolata pe zi. Dupa aceasta perioada, au fost efectuate mai multe analize pentru a se evalua sanatatea vasculara.

Rezultatul? Ciocolata neagra nu numai ca a marit supletea arterelor si a normalizat tensiunea (cresterea dilatarii arterelor a crescut cu 1%), dar a redus siaderenta globulelor albe pe peretii vaselor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ