De ce EBA nu mai are ce căuta în Parlamentul European

| 26 mar, 2014

După cum era de aşteptat, fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu a demisionat din PDL şi s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară. Cu ocazia anunţării noii apartenenţe politice, Elena Băsescu a precizat că nu va candida la alegerile europarlamentare, chiar dacă i se rezervase în prealabil poziţia a doua pe listă.

Decizia Elenei Băsescu de a se înscrie în PMP nu a surprins pe nimeni. Reunirea mezinei preşedintelui Băsescu de Elena Udrea în PMP era doar o chestiune de timp, fiind de neconceput ca fiica celui ce a adus pe lume acest partid să nu facă acest pas. De altfel, prezenţa Elenei Udrea şi a Elenei Băsescu în PMP nu reprezintă decât o nouă confirmare a faptului că șeful statului şi-a făcut un partid pentru oamenii apropiaţi. Se confirmă astfel că Mişcarea Populară reprezintă doar un vehicul politic la cheremul fiicei preşedintelui şi o platformă pentru candidatura la alegerile prezidenţiale a bunei sale prietene, Elena Udrea.

Pentru a justifica refuzul Elenei Băsescu de a candida din partea PMP la alegerile pentru Parlamentul European, apropiaţii preşedintelui Traian Băsescu s-au acoperit de ridicol, încercând să prezinte retragerea din cursa electorală drept un sacrificiu. În realitate însă, demersul mezinei preşedintelui Băsescu nu reprezintă nicidecum un sacrificiu. Din contră, este un câştig dacă ar fi să ţinem cont de slaba activitate din cadrul PE, de nenumăratele greşeli gramaticale care au acoperit-o de penibil şi de discursurile demne de cauze mai bune ţinute în Legislativul european.

Deşi retragerea candidaturii din cursa pentru Parlamentul European a avut în spate calcule de imagine, gestul este în cele din urmă un câştig pentru România, ținând cont că în cei cinci ani de mandat de europarlamentar, mezina preşedintelui a comis nenumărate gafe în Parlamentul European. De notorietate în acest sens sunt cacofoniile, grimasele nefireşti, bâlbele şi greşelile gramaticale marca Elena Băsescu.

Discursul prelijuit de înscrierea Elenei Băsescu în PMP dovedeşte că tânăra politiciană este făcută din acelaşi aluat cu tatăl său, aceasta arătându-şi natura profund conflictuală. Fiica cea mică a preşedintelui a atacat PDL, cerând alegătorilor să nu voteze candidaţii democrat-liberali la alegerile europarlamentare deoarce "pe poziţii eligibile au pus persoane care au depăşit demult vârsta pensionării şi care reprezintă trecutul". De asemenea, fiica preşedintelui nu a ratat momentul să atace și PSD, aceasta declarând "în niciun caz să nu îşi dea voturile PSD-ului sau PNL-ului, care au pe liste numai neveste disperate precum şi gaşca lor de prietene". De tirada Elenei Băsescu nu a săpat nici Mircea Diaconu, a cărui candidatură independentă a fost la rândul ei taxată. “Dacă doreşte să interpreteze rolul EBA îi ofer semnăturile mele", a declarat mezina şefului statului. Atacurile gratuite ale Elenei Băsescu la adresa adversarilor politici şi a foştilor parteneri nu ne arată decât un discurs conflictual care nu are nimic în comun cu orizontul de aşteptare al românilor. Cetăţenii îşi doresc ca tinerii politicieni să fie bine pregătiţi, ancoraţi în agenda reală şi capabili sa le reprezinte onest interesele.

Anuntul Elenei Băsescu prin care a decis să nu continue cariera de politician în Parlamentul European reprezintă cu siguranţă o veste bună pentru România. Fie şi pentru că scuteşte ţara noastră de neplăcute deservicii de imagine. Vestea proastă este însă aceea că Elena Băsescu nu pune punct definitiv carierei sale politice. Astfel, conform planurilor fiicei preşedintelui Băsescu, aceasta ar urma să se concentreze pe o carieră parlamentară în România. Ceea ce arată, în fond, că nepotismul rămâne în continuare la putere în familia Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mar, 2014
Gropescu
Uraaa, vine Grapini
Sper ca madam Grapini va face o figura frumoasa, daca va fi aleasa, in Parlamentul european. Pe acolo nu prea sunt gropi in asfalt care sa-i influenteze tablleta si nu va mai fi nevoita sa posteze cu greselile gramaticale specifice unei olimpice la romana.
26 mar, 2014
uncetatean
am scapat de lepra
Ma bucur ca a fost sfatuita de cineva competent, ca pe ea nu o duce capul,sa nu ne mai faca de ras . Sa se duca unde o vrea sa nu mai auzim de nu mele lor basinos.
26 mar, 2014
E T
rahat
Cat de putin iti trebuie sa fii bucuros! Articol de rahat, fituica de rahat, autor de rahat . Cat de bucuros te face rahatul !!!
26 mar, 2014
canciautor
deci Eba ramane in politica:
"Ceea ce arată, în fond, că nepotismul rămâne în continuare la putere în familia Băsescu"
afirmatie cretinoida,evident ca intr-o familie,oricare ar fi este "nepotism",doar sunt uniti de sange si rudenii..
de fapt ai vrut sa spui de nepotismul in politica,dar de desteapta ce esti,n-ai nimerit cuvintele..
faptul ca sotia lui Ponta,fiica lui Sarbu,pupila lui Iliescu,sunt in politica nu este nepotism,dupa tine,este dragoste de tara....
partea buna a lucrurilor este ca in Romania sunt foarte multi ziaristi buni...
partea proasta este ca sunt si cativa "impiedicati",ca tine
impiedicati de banii PSD-ului sa "vada" realitatea..
ziaristi "gunoaie"..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ