De ce este corectă măsura cumulării pensiei cu salariul

| 19 sep, 2014

Încă o reușită a Guvernului se referă la măsura cumulării pensiei cu salariul pentru foștii angajați la stat. Camera Deputatilor a adoptat propunerea legislativă susținută de actuala coaliție de guvernare, prin care pensia și salariul din sistemul public pot fi din nou cumulate.

Prin această decizie se repară o mare nedreptate comisă de către guvernul Basescu-Boc, care, în 2009, a interzis pensionarilor să se angajeze în sistemul bugetar, iar dacă totuși se angajau aceștia aveau de ales între pensie și salariu.

Pensionarii care mai au putere de muncă și pot face o diferență pozitivă în domeniile în care au lucrat, grație pregătirii și experienței, sunt stimulați, prin intermediul acestei inițiative, să participe activ pe piața muncii, dar fără a renunța la un drept câștigat după ani grei de serviciu, respectiv la pensie. Printre cei vor beneficia de pe urma acestei măsuri se numără și persoanele aflate sub vârsta standard de pensionare, cadrele militare disponibilizate, personalul militar, dar şi salariaţii civili din cadrul unităţilor militare.

Citeşte şi: S-a adoptat în Parlament cumulul pensiei cu salariu

De asemenea, prin intermediul măsurii cumulării pensiei cu salariul se pune capăt unei discriminări care persistă de pe vremea guvernării Boc care se referă în primul rând la condamnarea pensionarilor la periferia societății prin excluderea de pe piața muncii, iar, în al doilea rând, la limitarea dreptului la pensie. "Am votat proiectul de lege privind cumulul pensiei cu salariul. A fost o decizie luată în perioada de criză și acum cred că e corect să eliminăm discriminările din acele vremuri", a explicat Victor Ponta.

Pensionarii au fost una dintre categoriile cele mai afectate de măsurile adoptate în timpul guvernării portocalii, dar, prin măsura cumulării pensiei cu salariul, Executivul de la București, alături de majoritatea parlamentară, demonstrează că își țin promisiunile făcute românilor și, rând pe rând, toate aceste nedreptăți sunt rezolvate. În același sens, putem aminti că Guvernul a majorat, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă sporurile acordate angajaţilor din armată, precum şi celor din servicii de informaţii şi penitenciare.

Citeşte şi: CCR obligă statul să recalculeze zeci de mii de pensii

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 sep, 2014
Chinezu
pensionarii
Ce ne facem cand vor muri toto acesti experti stahanovisti, care pe langa pensia nesimtita mai au inca 5-6 salarii la fel si nu i-a vazut nimeni la munca?
19 sep, 2014
berenger
ca, de obicei,
echipa de guriști ai lui ponta oprește doar ce-i convine, numai că adevărul, ca să fie adevăr, trebuie să fie complet, cel incomplet fiind tot o minciună. astfel, afirmația „condamnarea pensionarilor la periferia societății prin excluderea de pe piața muncii ” e o minciună pentru că piața muncii nu conține doar sectorul bugetar. oricum, toată „argumentația” e greșită pentru că ignoră o realitate urâtă: șomajul în rândul tineretului e la 23%
19 sep, 2014
cantautor
O masura exceptionala luata in Parlament de majoritatea Ponta
O mare parte din dinozaurii activisti PSD,iesiti la pensie vor putea ocupa acum posturile din administratiile conduse tot de ei..
ei ,batranii activisti trebuiesc rasplatiti..pensie+salariu
ei merg regulat la vot,dimineata,inainte de slujba
majoritatea nu merg la biserica nici dupa,sunt atei
PS-ptr berenger:dupa USD,tineretul acela ,23%.se poate duce la capsuni,masline etc
singura lor calitate este ca aduc bani in tara,dupa...
Votati USL care are grija de batrani,chiar celor morti li se da posibilitatea sa voteze,in Teleorman,mai ales...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ