De ce este numirea lui Rus la Transporturi un semnal pozitiv pentru Transilvania

| 25 iun, 2014

După demisia lui Dan Şova din fruntea Ministerului Transportului ca urmare a dorinţei acestuia de a se concentra pe activitatea din cadrul PSD, premierul Victor Ponta l-a propus pentru ocuparea postului de ministru pe Ioan Rus.

Ioan Rus este un politician cu o bogată experienţă politică şi profesională, care a activat atât la nivelul administraţiei locale cât şi la nivel central, ceea ce îl recomandă pentru un portofoliu cu greutate precum Ministerul Transporturilor. Ioan Rus şi-a început cariera politică în 1994 când a devenit membru al PDSR. Acesta a îndeplinit funcţia de prefect al judeţului Cluj în anul 1996. Patru ani mai târziu, în urma alegerilor locale a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, funcţie pe care a deţinut-o până în luna decembrie a anului 2000, când a fost desemnat ministru de Interne. Ulterior, în anul 2003 a cumulat şi funcţia de vicepremier. Odată cu instalarea la guvernare în mai 2012 a executivului condus de Victor Ponta, Ioan Rus a ocupat funcţia de ministru al Internelor până în luna august a anului 2012. În ceea ce priveşte activitatea în cadrul partidului, în luna aprilie a anului trecut, Ioan Rus a fost ales în funcţia de vicepreşedinte PSD pentru regiunea Nord-Vest.

Trebuie de asemenea remarcat faptul că Ioan Rus este un om politic reprezentantiv pentru Transilvania, care s-a format şi a activat în cadrul organizaţiei PSD din judeţul Cluj. De altfel, fostul ministru de Interne a ocupat din 2001 şi funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Cluj a PSD, poziţie pe care a deţinut-o până în anul 2007.

Prezenţa lui Ioan Rus în Guvern poate fi aşadar considerată o garanţie a faptului că proiectele de dezvoltare a infrastructurii ce privesc Transilvania vor fi duse cu prioritate la bun sfârşit. În acest moment în Transilvania se află în desfăşurare multe proiecte de infrastructură vitală pentru dezvoltarea ţării noastre.

Până la sfârşitul anului viitor Ioan Rus va trebui să se asigure că lucrările la coridorul 4 paneuropean de autostradă vor fi finalizate. De asemenea, viitorul ministru va trebui să acorde prioritate lucrărilor la autostrada Transilvania, un proiect ce l-a avut pe Ioan Rus. Ca urmare, prezenţa acestuia în fotoliul Ministerului Transporturilor constituie o garanţie pentru asigurarea finalizării acestui proiect pe porţiunile Câmpia Turzii-Târgu Mureş, respectiv Gilău-Borş. Totodată, va trebui continuat proiectul de conectare a autostrăzii Transilvania la coridorul 4 paneuropean de autostradă, legând astfel prin autostradă Câmpia Turzii de Şebeş. În ceea ce priveşte infrastructura feroviară, Ioan Rus va avea de gestionat şi modernizarea căii ferate pe coridorul 4 paneuropean.

Mandatul lui Ioan Rus nu se rezumă doar la proiectele din regiunea Transilvaniei, pe lângă lucrările mai sus amintite, printre priorităţile în domeniul Transporturilor numărându-se modernizarea infrastructurii rutiere şi de cale ferată, dar şi menţinerea unui ritm cât se poate de ridicat pentru absorbirea banilor europeni pe POS-Transporturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ