De ce fel de preşedinte nu mai are nevoie România

| 04 iul, 2014

Justiţia lui Băsescu. În urmă cu aproape zece ani, un mai tânăr Traian Băsescu ne zâmbea frumos din afişe electorale portocalii, făcându-ne promisiunea că va juca totul pe o singură carte : cea a Constituţiei. Aşa a şi făcut.

Preşedinte-jucător. Din păcate pentru noi ceilalţi, a făcut-o jucând-o în picioare, siluind Constituţia după bunul plac, mergând tot timpul până la limita ei. Şi atunci, cred că în primul rând, România nu mai are nevoie de un preşedinte care să nu respecte Constituţia. România are nevoie de un preşedinte capabil să respecte toate legile ţării sale.

Citeşte şi: TĂRICEANU: Băsescu a avut o certă influenţă în justiţie

În campania din toamna lui 2004, Traian Băsescu se anunţă a fi un preşedinte-jucător. Multă lume a înţeles atunci din vorbele lui Băsescu că ar fi vorba de un preşedinte prezent în viaţa publică, care nu se va limita la un rol strict decorativ. Din nou, nu a fost să fie aşa. Preşedintele-jucător Traian Băsescu s-a folosit de această “titulatură” pentru a-şi legitima implicarea sa într-o droaie de combinaţii politice, care mai de care mai soioase, pentru a interveni în Justiţie, pentru a controla judecători şi procurori, pentru a folosi Serviciile Secrete în interes personal. Totodată, preşedintele-jucător Băsescu, s-a folosit de funcţia şi influenţa sa pentru a intermedia afaceri bănoase pentru familia sa, cazul Nana fiind de departe cel mai răsunător dintre ele.

Citeşte şi: Traian Băsescu a comemorat demiterea sa de către majoritatea românilor

Traian Băsescu scandal. De fapt, Traian Băsescu a intermediat foarte multe lucruri : bişniţă, şmenuri politice, aranjamente. Mai puţin conflicte. Menirea de mediator între instituţiile statului, dar şi de mediator al unei societăţi greu încercate, a fost ştearsă cu totul din fişa postului prezidenţial în momentul în care Băsescu a ajuns la Cotroceni. În schimb, preşedintele-jucător a căutat mereu conflictul, l-a generat de cele mai multe ori, arătând apetență crescută pentru scandal. Dar poate cel mai grav, preşedintele-jucător Băsescu şi-a ratat total menirea de preşedinte al României, lăsând în urmă o societate dezbinată, în loc să o adune în jurul său. De aceea, după 10 ani, România nu mai are nevoie de încă un preşedinte jucător. După 10 ani, este nevoie de un preşedinte-arbitru, care să găsească lucrurile care îi unesc pe români, şi nu să le caute cu tot dinadinsul pe cele care îi despart.

Citeşte şi: Jale în famiglia Băsescu - Parchetul General va cerceta afacerea Nana

Regimul Băsescu. Pentru România, zece ani de regim Traian Băsescu sunt deja prea mult. Pentru că din păcate, zece ani cu Traian Băsescu la conducerea ţării au însemnat zece ani pierduţi pentru fiecare român. De aceea, anul acesta, avem şansa de a face o schimbare fundamentală, o schimbare esenţială pentru viitorul nostru şi al României. Putem vota nu doar o persoană diferită de Traian Băsescu, dar mai ales un model diferit de preşedinte. După zece ani, merită să ne acordăm şansa unei schimbări reale.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iul, 2014
cantautor
dar de ce ati asteptat dle Sultanescu 10 ani...?
cei 7,5 milioane de cetateni ,ce-au facut in 2009?
in frunte cu Ponta(purtator de cuvant al lui Geoana)
cu Fenechiu,Nicolescu,Mazare,Duicu,Oprisan,Voicu,Voiculescu?
nu prea se inhama poporul psd-ist in urma lor,nu?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ