De ce îi este frică lui Băsescu de propria arhivă?

| 20 iul, 2014

Prezent sâmbătă congresul femeilor din Partidul Mișcarea Populară, care a avut loc la Sinaia, președintele Traian Băsescu a declarat că a fost la PDL, în aceste zile, ca să își mute arhiva de pe vremea când era primar al Capitalei și ministru al Transporturilor.

"Până ieri am avut arhiva personală de la minister și primărie în Modrogan 1. Fiindu-mi teamă că în biroul în care statea arhiva o să vină Crin Antonescu m-am văzut nevoit să o iau. Aflând concesiile uriașe și modul în care PDL a fost pus pe tava am hotărât să o iau ieri (vineri - n.red.) și o să o mut la PMP, să mă găzduiți acolo", a declarat șeful statului.

Decizia șefului statului de a-și muta arhiva de la PDL vine în contextul în care Traian Băsescu a dat publicității, în mod abuziv, înregistrările convorbirilor avute cu Victor Ponta și Ministrul Finanțelor pe tema reducerii CAS. Temându-se probabil ca adversarii săi politici să nu recurgă la o stratagemă similară și să îl pună într-o situație penibilă, șeful statului a mutat arhiva la loc sigur, la PMP, în sediul controlat de Elena Udrea. Modul acesta de a acționa nu demonstrează decât că șeful statului are ceva de ascuns în respectiva arhivă.

Citeste si: Aspectele ridicole ale fuziunii PNL-PDL

Decizia președintelui vine să ridice semne de întrebare în legătură cu ce conține arhiva retrasă de la PDL. Dacă Traian Băsescu nu ar fi avut nimic de ascuns, nu ar fi avut de ce să se teamă că respectiva arhivă ar încăpea pe mâna adversarilor politici.

Șeful statului ar putea avea multe lucruri pe care să dorească să le oculteze de ochii opiniei publice, având în vedere că arhiva conține date din perioade în care acesta a fost implicat în mai multe scandaluri ce au privit cazuri de corupție. Astfel, nu este exclus ca arhiva să conțină documente care dovedesc că Traian Băsescu a abuzat de putere în folos personal în perioada în care s-a aflat la conducerea Ministerului Transporturilor (1991-1992, 1996-2000) sau a Primăriei Capitalei (2000-2004).

N-ar fi exclus ca respectiva arhivă să conțină acte care sa pună într-o nouă lumină faimosul caz Mihăileanu sau, de ce nu, dosarul Flota. Unul din documentele compromițătoare pe care Traian Băsescu le-ar putea asunde și care acum nu se mai găsește în arhiva Primăriei București este cererea olografă prin care actualul șef al statului declara că nu mai are o altă locuinţă, şi nici nu a deţinut în proprietate o locuinţă pentru a putea primi casa din Mihăileanu. Absenţa acestui act din dosarul de atribuire a casei de pe strada Mihăileanu îl disculpă pe Băsescu Traian de infracțiunea de a fi semnat o declaraţie frauduloasă.

Decizia luată de Traian Băsescu de a-și muta arhiva personală de la sediul PDL într-un loc mai sigur, în care să fie protejată de oamenii săi fideli, nu vine decât să genereze suspiciuni cu privire la conținutul documentelor respective. Astfel, dincolo de ipotezele pe care le putem imagina în legătură cu posibilul conținut al arhivelor, cert este că Traian Băsescu are ceva de ascuns.

Citeste si: Cum vrea Udrea sa se întărească în negocierile pe Dreapta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iul, 2014
tornado!
aveti insomini!!?
Sarmani de voi aveti insomni si in moprmit nu veti uita ca ati avut un presedite care a avut singe in instalatie si vina sa se lupte cu toti hoti si nesimti !! PS VA ASTEPTA URMATORU MANDAT CEVA MAI DUR !! SI MAI EFICINET DE BASESCU !!
20 iul, 2014
Nae Ionescu
Arhiva
DA, AVETI DREPTATE TB A FACUT MULTE LA VIATA LUI SI SE APROPIE SCADENTA, DE ACEEA LUPTA PE 2 FRONTURI; SA-SI DISTRUGA DUSMANII, CAT MAI POATE SI SA-SI PREGATEASCA O SUPRAVIETUIRE POLITICA, DIN PACATE PENTRU EL SI DIN FERICIRE PENTRU NOI, NU MOR CAII CAND VOR CAINII, IN PLUS,MAI ARE SI MULTE SCHELETE IN DULAP DE CARE VREA SA SE DEBARASEZE, INAINTE DE 89 RULA UN FILM, CHIAR LA REVOLUTIE:NOIEMBRIE ULTIMUL BAL, CRED CA, ACUM, ESTE FILMUL PREFERAT DE TB DAR SI DE NOI, FIECARE DIN ALTE MOTIVE, AJTEPTAM CA, PANA LA URMA, JUSTITIA LEGATA LA OCHI, CUM ESTE, SA-SI FACA TREABA SI TB SA DECONTEZE, MACAR IN PARTE, RAUL FACUT PANA ACUM, SI, ATENTIE, MAI ARE TIMP SA FACA RAU..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ