De ce nimeni din ACL nu îi ia apărarea lui Klaus Iohannis?

| 20 aug, 2014

Atacurile dure ale fostului președinte liberal Crin Antonescu la adresa actualului lider al PNL, Klaus Iohannis, au rămas fără replică în rândul susținătorilor declarați ai candidatului ACL la prezidențiale. Candidatul ACL pare a fi abandonat de propriii colegi, unii dintre care îl regretă pe prezidențiabilul Antonescu.

Crin Antonescu a declarat, luni seară, că exclude categoric o candidatură independentă la prezidenţiale, el menţionând că nu se va implica în susţinerea campaniei lui Klaus Iohannis şi că va vedea dacă îl va vota pe acesta.

“Am văzut acele sondaje din PNL. Aveam un scor și o susținere politică extrem de mici, mai mică decât doamna Udrea, chiar mai mică decât domnul Băsescu. (...) Eu sunt realist și nu voi sări în spatele acestui candidat ca să-l trag în jos”, a spus pe un ton ironic Crin Antonescu.

Citeşte şi: Un scenariu de coşmar pentru Crin - Klaus Johannis contracandidat

Singura replică la atacurile lui Antonescu a venit direct din partea lui Klaus Iohannis, care a declarat marţi seară, la Alba Iulia, că fostul lider al PNL "are încă nevoie de un timp de digerare" a schimbărilor, fiind totuși convins de sprijinul acestuia în toamnă.

“Crin Antonescu a fost prezidenţiabilul cu şanse maximale, a fost preşedintele Senatului, a fost copreşedintele alianţei care a guvernat România şi situaţia s-a schimbat în ce avem acum. Este clar că are încă nevoie de un timp de digerare a acestor lucruri. (...) Sunt convins că după ce îşi termină concediul şi revine, o să mă vadă mai bine în haina de preşedinte şi eu contez pe votul lui şi nu numai, şi pe sprijinul domniei sale", a afirmat Iohannis.

Pierderea susținerii în interiorul partidului pare a fi începutul sfârșitului pentru aventura lui Klaus Iohannis la prezidențiale, iar semnalul principal a fost dat de fostul copreședinte al USL, Crin Antonescu. Potrivit unor surse politice, dezicerea de Iohannis se va face în mod constant în perioada următoare, iar din ce în ce mai puțini politicieni vor fi dispuși să-i ia apărarea acestuia.

Mai mult, alianța dintre PNL și PDL nu convine multor liberali, care sunt de părere că relația dintre Klaus Iohannis și Traian Băsescu va afecta serios șansele edilului din Sibiu de a-l învinge pe Victor Ponta, mai ales dacă principalele teme de campanie vor gravita în jurul etniei germane și confesiunii luterane.

Citeşte şi: SONDAJ: Iohannis, mai periculos pentru Ponta în turul 2 decât Antonescu

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, consideră că situația actuală este o dovadă a faptului că liberalii l-au abandonat pe Klaus Iohannis, mai ales datorită ritmului catastrofal cu care acesta s-a prăbușit în sondaje.

Dacă duminica viitoare ar avea loc al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis ar obține doar 24% din voturile românilor în primul tur și ar pierde competiția din al doilea tur la mare distanță de Victor Ponta, cu un scor de 42% la 58% pentru candidatul PSD, potrivit unui sondaj făcut public recent de CSCI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ