De ce nu se justifică indignarea față de alegerea lui Ioan Rus?

| 22 apr, 2013

Ioan Rus a fost propus și ales de colegii săi din regiunea Nord-Vest. Dacă Rus era impus de la centru, atunci puteau fi explicate aceste acuze aduse partidului.

Congresul PSD a produs în rândul unei anumite părți a media o stare de indignare. Motivul principal a fost alegerea lui Ioan Rus în funcția de vicepreședinte regional. În urma acestei decizii au apărut critici la adresa PSD cu privire la reevaluarea lui Ioan Rus, considerat un apropiat al lui Traian Băsescu.

Până la urmă toată această indignare afișată de diverse personaje nu își are rostul. Ioan Rus a fost propus și ales de colegii săi din regiunea Nord-Vest. Dacă Rus era impus de la centru, atunci puteau fi explicate aceste acuze aduse partidului. Spre deosebire de alte congrese unde se vota „pe sub masă”, acest lucru nu s-a întâmplat la PSD, unde votul a fost foarte transparent, făcut pentru prima dată printr-un sistem electronic. Astfel, votul celor din organizațiile care l-au ales pe Ioan Rus nu poate și nu trebuie contestat.

Acuzațiile venite în valuri la adresa alegerii lui Ioan Rus, cum că ar fi apropiat de Traian Băsescu, din partea unor personaje care au trecut cu vederea istoricul lui Stănișoară și Frunzăverde în momentul trecerii la PNL, sunt nefondate și dau dovadă de ipocrizie. Rus nu este cel care a stat ani de zile alături de Băsescu, nu a participat la guvernările lui Băsescu și ale PDL. Foștii apropiați ai lui Băsescu, care ani la rândul au fost principalii beneficiari ai regimului condus de acesta, sunt mult mai contestabili decât Rus.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ