De ce să consumi cereale din plin. Adevaratele efecte asupra corpului tau

| 02 ian, 2014

Cerealele sunt bogate in glucide care ofera o ampla energie si poate ajuta in prevenirea cancerului, a constipatiei, a tulburarilor de colon, reduc nivelul de zahar din sange, imbogatesc starea generala a sanatatii, cu proteinegrasimimineralevitamine si enzime.


Cerealele sunt imbogatite cu niacina, fier, tiamina, fibre. Acestea ajuta la scaderea colesterolului din sange si poate reduce aparitia bolilor de inima, noteaza lyla.ro.

In afara de valoarea lor nutritiva, cerealele sunt foarte populare si foarte folosite in bucatarie, mai ales la micul dejun.

Cerealele sunt o sursa de energie. Cerealele sunt cea mai mai mare sursa naturala de energie pentru om. Acestea furnizeaza aproape 30% din totalul de energie, de aceea sunt cel mai apreciat aliment ca furnizor de energie, lucru foarte important in dieta fiecarui om.

Cerealele au un continut ridicat de minerale. 95% din continutul de minereale al cerealelor este format din sulfati, fosfati, magnesiu, calciu siu potasiu.

Cerealele previn cancerul. Cerealele pot reduce riscul de aparitie a cancerului la san. Acestea sunt bogate in fitosteroli sau steroizi pe baza de plante si estrogen planta, care stimuleaza hormonul producator de estrogen. Fitosterolii conecteaza receptorii de estrogen prezenti in tesuturile sanului reducand aparitia celulelor canceroase.

Cerealele previn constipatia si tulburarile colonului. Cerealele contin atat fibre solubile cat si insolubile cum ar fi: pectina, celuloza si hemiceluloza, de aceea este recomandabil consumul de cereale pentru a vindeca problemele grave de constipatie. Datorita continutului lor ridicat de celuloza, cerealele, au proprietati laxative excelente care pot rezolva problemele de constipatie.

Cerealele sunt o sursa excelenta de vitamine. Cerealele contin vitamine cum ar fi: Vitamina B si Vitamina E si multe altele. Cerealele sunt fara nici un dubiu o sursa bogata in vitamine si sunt pline de nutritie. Din pacate multe din substantele nutritive se pierd in timpul prepararii cerealelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 ian, 2014
Sebestyen Rozalia
Hemoroizi
Se pot vindeca hemoroizii astfel.Grasimea de la miel se topeste astfel ca untura obtinuta se pune in cutiute mai mici cu capac, se tin la frigider si se foloseste astfel.Dupa baie,se ia cu degetul din untura si se introduce in anus sau daca e iesit deja in afara se unge direct pe ea. Ideea e ca tot timpul se aplica pe afectiunea curata si vei scapa cu siguranta de hemoroizi.Te rog sa-mi scrii dupa acea.Multa sanatate.
03 ian, 2014
Cristina
cereale de la plafar
Buna ziua, Eu am consumat cereale de la hemostop, smartcolon si altii. Pe mine m-au ajutat de scap de constipatie si asta m-a ajutat cu hemoroizii. La varsta mea (53 de ani) nu mai scap niciodata de hemoroizi de tot, dar vreau sa ii tin sub control.

Intrebarea mea este - pot consuma aceste cereale pe termen lung? Hemostop se poate consuma pana la 3 luni cu o pauza de 2 saptamani (asa scrie in prospect) Mie mi se pare foarte mult. Pot aparea efecte secundare? Imi este frica sa nu imi stric ficatul sau bila sau altele.
03 ian, 2014
Prakash
Gluten
Cerealele contint gluten. Despre acest lucru nu se vorbeste in articol. Implicatiile glutenului in alimentati si sanatate de ce nu sunt discutate?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ