De ce se mai duce Băsescu la Bruxelles?

| 23 oct, 2014

Interogația este retorică și răspunsul se subînțelege: pentru că nu poate altfel. Pentru că în conjunctura actuală, în care americanii îl consideră deja de ordinul trecutului, iar Joe Biden se consultă cu premierul Victor Ponta pe probleme strategice, tot ce i-a mai rămas lui Traian Băsescu este acest act de prezență inutilă la lucrările Consiliului European.

Dincolo de faptul că și cu și fără Băsescu, scaunul României va fi ocupat doar simbolic, căci cine îl mai bagă în seamă cu nici o lună înainte de depunerea mandatului, Traian Băsescu își verifică pe ultima sută blindajul de politician-rinocer, care îndură tot și orice, de la umilința abandonării sale la scara avionului fără onoruri și până la curiozitatea disprețuitoare cu care va fi întâmpinat după tentativa mizeră de blocare a numirii Corinei Crețu pe un portofoliu extrem de important. Băsescu va avea nevoie de acest blindaj, căci nu se va odihni și nici nu se va plimba prea mult prin Golful Mexic, pe urmele navei Biruința. Elena Nuți Udrea îl promovează deja ca perla coroanei în PMP, membru din 22 decembrie, lider de partid în perspectivă...

Citeşte şi: Cum va ajunge Băsescu președintele PNL

Politica - în ce are ea mai urât, periculos și compromițător – a devenit un carusel care se învârte prea repede pentru ca Băsescu să-și mai permită o coborâre riscantă. De acum și atât cât i se va mai permite, Traian Băsescu va fi neinvitatul tuturor sindrofiilor și simpozioanelor, vorbitorul care va bate probabil apa-n piuă despre ”dreapta unită”, o sintagmă care în România post-Băsescu exprimă o inepție la fel de mare ca și aceea a ”loviturii de stat parlamentare”. Asta face deci Traian Băsescu, președinte pe final de mandat, la Bruxelles: exersează poziția neavenitului, nedoritului și nebăgatului în seamă. Va debita în cel mai bun caz platitudini și va lipi de unul și de altul, în speranța ultimilor fotografii avantajoase. Dacă avem ghinion, se va mobiliza și de o gafă, două, spre bucuria adversarilor și a presei mereu în căutare de titluri.

Ca un anacronism politic, Traian Băsescu se va afișa cu nonșalanță printre liderii europeni, care nu pot de altfel trece cu vederea că cel mai controversat președinte al României de la Ceaușescu încoace tocmai ce a revenit de la discuții secrete cu Vladimir Putin, o întâlnire suspectă despre care nu și-a informat nici executivul, nici legislativul și nici concetățenii... La Bruxelles Băsescu se duce degeaba. Dar la Putin s-a dus cu un scop despre care nu suflă o vorbă, nici în țară, nici peste hotare...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 2014
troțki
Schimbați yala până revine :)) Să-l cazeze Nuți și Cocoș, la ei în Dubai...sau să se ducă la hotel în Monaco, cică are niște reduceri acolo!
24 oct, 2014
nemuriciul
Nu, că Nuţi...
Mr. Troţki, reduceri aveţi dumneavoastră la cutia ukraineană, judecând după comentariul idiot pe care l-aţi postat mai sus... Foarte umoristic, n-am ce zice! Continuaţi şi perseveraţi!
24 oct, 2014
cantautor
Cocos este prieten la catarama cu Ponta..
a fost angajatorul sau si cel care dicta contractele Microsoft
avocatii isi luau banii
locul din Dubai este ,se pare,rezervat galacticului...
sau ,are loc si la Monaco,onorariile erau babane
inclusiv cele de la combinatele energetice

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ