De ce se milogesc liderii PMP de EBA

| 21 mar, 2014

Aşa cum era de aşteptat, cinci ani de eurodeputăţie nu puteau fi de ajuns pentru fiica cea mică a preşedintelui Băsescu. Ca şi cum nu au fost suficiente momentele jalnice în care a fost protagonistă, EBA vrea iarăşi în Parlamentul European.

Iar partidul care s-a înghesuit să o propună pe listele lui, prin vocile liderilor, este nimeni altul decât PMP.

Tonul l-a dat Elena Udrea. „Dacă Elena Băsescu va candida independent, va lua și din voturile PMP. Cred că ar trebui să candideze pe lista noastră, ne adresăm aceluiaşi electorat". Fosta doamnă Cocoş a fost dublată de Cristian Preda, capul de listă al PMP la alegerile europarlamentare de la finalul lunii mai. „Personal, cred ca ar fi bine sa NU candideze independenta. Ar face astfel un cadou nesperat PDL. (…) O chem, de aceea, pe EBA pe lista PMP!”, notează europarlamentarul pe blog-ul personal. Corul a fost întregit de Eugen Tomac, printr-o postare pe Facebook: „Elena Băsescu este un europarlamentar foarte bun, cu care am colaborat extrem de bine în activitatea mea de până acum. De aceea, consider, ca și colegul meu Cristian Preda, că ar fi un real câștig pentru PMP, dacă ar alege să se alăture echipei noastre”, scrie Tomac.

Jocul liderilor PMP este însă un teatru ieftin şi trădează un servilism demn de cauze mai bune. Udrea, Preda şi Tomac se căciulesc în faţa mezinei preşedintelui nu pentru că ar preţui în mod deosebit activitatea Elenei Băsescu, ci, evident, pentru a-i face pe plac şefului statului. În acest context, mesajele transmise de cei trei lideri PMP au o singură menire – să explice candidatura Elenei Băsescu pe listele PMP.

Însăşi stratagema pusă la punct de PMP este penibilă. Vezi Doamne, PMP o cere pe Elena Băsescu drept candidată pe listele partidului fiindcă ar avantaja PMP-ul, în condiţiile în care, conform teoriei aceluiaşi partid, o candidatură independentă ar smulge inclusiv din voturile “popularilor”. Urmând aceeaşi logică, dându-i-se Elenei Băsescu un loc eligibil pe listele PMP, aceasta ar face un serviciu Mişcării Populare, candidând pentru partid.

Toată această strategie este un bun indicator al gradului de slugărnicie la care au ajuns politicieni cu pretenții faţă de familia Băsescu. Apelurile liderilor PMP în sensul cooptării Elenei Băsescu pe lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare nu reprezintă altceva decât un tribut care i se aduce preşedintelui Băsescu, cel care nu a pregetat ca, de la înălţimea funcţiei prezidenţiale, să forţeze prerogativele constituţionale pentru a face campanie electorală Partidului Mişcarea Populară.

De remarcat, în acelaşi context, atacul Elenei Băsescu la adresa Monicăi Macovei. Pentru electoratul lui Traian Băsescu, aceste replici sunt mai degrabă deranjante, chiar dacă relaţia Macovei-Băsescu s-a deteriorat în ultima perioadă. Totodată, Monica Macovei nu este dorită în PMP acum, tocmai pentru a nu periclita poziția Elenei Băsescu.

Retorica PMP va fi decontată însă în plan electoral. Partidul închinat Elenei Udrea demonstrează, la numai câteva luni de la crearea sa, că funcţionează pe aceleaşi criterii clientelare şi că pune mai presus de orice nepotismul, asemenea Partidului Democrat Liberal din care această formaţiune s-a desprins. Astfel, EBA nu numai că nu va ajuta la creşterea PMP în viitoarele alegeri, ba chiar din contră, mezina preşedintelui s-ar putea dovedi o piatră de moară care va trage formaţiunea în jos.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mar, 2014
basexu
Drogata lu tata
Pe asta o s-o gaseasca intr-o zi cazuta langa frigider si cu sange la nas. Prea multe prafuri, frate. A trimis-o la Bruxelles ca s-o scape de cluburile cu mafioti din Bucuresti... Dar ce ti-e scris in frunte ti-e pus.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ