De ce se tem Klaus Iohannis şi ACL de STS?

| 25 aug, 2014

Cu toate că pe agenda publică există numeroase subiecte de interes, la sfârşitul săptămânii trecute, prim-vicepreşedintele democrat-liberalilor, Cătălin Predoiu, a ieşit public să atace guvernul pe tema proiectului legislativ prin care se propune trecerea STS în subordinea executivului.

Cătălin Predoiu a acuzat PSD că doreşte trecerea STS în subordinea executivului pentru a pregăti fraudarea alegerilor prezidenţiale din această toamnă. Mai mult, democrat-liberalul i-a cerut premierului Victor Ponta să anunţe că nu susţine proiectul de lege care urmăreşte trecerea STS din subordinea CSAT în cea a Guvernului. "PSD şi aliaţii săi pregătesc temeinic furtul alegerilor prezidenţiale. Au fost mai mulţi paşi făcuţi în această direcţie. Primul, făcut în urmă cu mai multe luni de zile, încercarea de preluare a STS în subordinea Guvernului. (...) Cer să fie adoptată o poziţie clară, limpede a premierului în sensul că a renunţat la această manevră. Nu fac procese de intenţie nimănui, citesc declaraţiile şi văd ceea ce a adoptat Camera Deputaţilor. Îi cer premierului să vină să spună că renunţă la acest proiect şi majoritatea să-l respingă", a declarat Cătălin Predoiu.

Citeşte şi: Asul din mâneca lui CĂTĂLIN PREDOIU în lupta cu KLAUS IOHANNIS

Alegeri prezidenţiale 2014. Ieşirea lui Cătălin Predoiu de duminică este cel puţin ciudată din moment ce proiectul de lege privind trecerea STS din subordinea CSAT în cea a Guvernului a fost blocat de liberali în Parlament şi nu au mai existat semnale privind readucerea acestei iniţiative pe agenda legislativă. Ca urmare, nu exista niciun motiv aparent pentru o asemenea ieşire din partea prim-vicepreşedintelui formaţiunii conduse de Vasile Blaga.

Mai mult, este de remarcat că liderul ACL accentuează asupra unei pretinse legături între trecerea STS în subordinea Guvernului şi aşa-zisa intenţie de fraudare a alegerilor. Or, este evident că o asemenea legătură este forţată din moment ce coaliţia majoritară nu a dat niciun semn că ar intenţiona să includă pe lista de priorităţi a viitoarei sesiuni proiectul legislativ în discuţie.

Şi atunci nu putem decât să tragem concluzia că în spatele respectivului atac se ascunde experienţa personală a democrat-liberalilor, care, să nu uităm, s-au aflat la butoane puterii şi aveau implicit controlul STS prin Traian Băsescu în timpul scrutinului prezidenţial din 2009. În acest context ieşirea lui Cătălin Predoiu pare să devoaleze public un scenariu la care democrat-liberalii au apelat în trecut. Altfel spus, prim-vicepreşedintele democrat-liberal dă din casă, vorbind despre o formulă de fraudare a alegerilor pe care lasă să se înţeleagă că PDL-ul a pus-o în practică în trecut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ