De ce se teme Nicuşor Constantinescu? Şi-a transferat averea pe numele nevestei şi copiilor

| 10 iul, 2014

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, a transferat pe numele sotiei si pe numele celor doi copii mai multe case si un teren, se arata cea mai recenta declaratie de avere a sa.

Potrivit documentului, Codruta Constantinescu, sotia seful CJ Constanta, a intrat in posesia unui teren de 1.431 de metri patrati si a unei case de locuit de 687 de metri patrati, in 2013, printr-un "act de lichidare a regimului comunitatii legale si partaj voluntar fara sulta".

Anterior, aceste bunuri erau detinute in mod egal de Nicusor si de Codruta Constantinescu, potrivit declaratiei de avere din anul anterior. Totusi, cei doi soti detin in continuare cate 50% din mai multe terenuri din Tulcea, Ilfov si dintr-o casa din Bucuresti. Totodata, in martie 2013, Nicusor Constantinesu a donat fiului sau o casa de vacanat din Piatra Neamt si fiicei sale o casa din Bucuresti.

Potrivit declaratiei de avere, seful CJ Constanta detin cinci autovehicule si o salupa de agrement, tablouri, o colectie de timbre si una numismatica, bijuterii, mobilier vechi si obiecte de arta. Acestea au fost achizitionate intre 1990 si 2011, iar Nicusor Constantinescu nu a putut estima valoarea lor.

De asemenea, din declaratia de avere pe anul 2013 reiese ca sotia lui Nicusor Constantinescu a achizitionat picturi in ulei pe carton si panza in valoare de 15.000 de euro. Aceasta a mai primit si 300.000 de lei de la omul de afaceri Gheorghe Oancea, decedat in vara anului trecut.

Nicusor Constantinescu are 987.000 de dolari intr-un depozit bancar, un cont curent de 5.558 de dolari, precum si actiuni la mai multe societati comerciale.

In document se mai arata ca acesta a acordat imprumuturi de 100.000 de euro si de 40.000 de dolari, dar a si restituit un imprumut de 200.000 de euro catre o persoana fizica.

Seful CJ Constanta a incasat, in 2013, venituri de 55.656 de lei, iar nevasta sa 12.168 de lei. Fiul celor doi a incasat alocatia de la stat, care cumuleaza 504 lei.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru mai multe infractiuni de coruptie. Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu, in 23 iunie, la cererea procurorilor DNA, care l-au lasat sa mearga la tratament in Statele Unite, impunandu-i ca termen limita pana la care sa se intoarca in tara data de 5 iunie.

Nicusor Constantinescu nu l-a respectat, acesta aflandu-se si in prezent in Statele Unite, motiv pentru care DNA a cerut inlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventiva in cazul sau.

Avocatul lui Nicusor Constantinescu a contestat decizia Tribunalului Bucuresti la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis, pe 10 iulie, ca seful CJ Constanta poate ramane in SUA pana pe 25 iulie.

Mai mult, Nicusor Constantinescu a transmis in tara mai multe documente medicale si fotografii prin care sa dovedeasca faptul ca starea de sanatate nu ii permite sa se intoarca in tara. Documentele au fost parafate de un medic roman din SUA care a avut in trecut probleme cu justitia, fiind condamnat si chiar suspendat din comunitatea medicala pentru o perioada de 5 ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ