De ce sunt legumele congelate mai sanatoase decat cele proaspete din magazine

| 12 noi, 2013

Desi ai zice ca fructele si legumele aranjate frumos pe rafturile magazinelor sunt mult mai sanatoase decat cele congelate si inghesuite in pungi, adevarul este altul. Produsele congelate au niste atuuri greu de egalat.

Daca e iarna sau daca pur si simplu nu ai o piata din care sa te aprovizionezi cu produse de sezon, cel mai bine este sa cumperi produse congelate. Asta te sfatuiesc expertii in nutritie dupa ce au facut mai multe studii.

Fructele si legumele congelate au un nivel mult mai mare de nutrienti decat cele “proaspete”, intrucat sunt congelate imediat dupa ce sunt culese.

Pe de alta parte, cele de pe rafturile magazinelor sunt culese inainte sa fie coapte (un minus din start la nutrienti), apoi transportate sute, mii de kilometri pana ajung la magazinele de langa tine. Acolo, mai stau cateva zile pe rafturi, pana sunt cumparate si consumate. In acest moment, nu au valoarea nutritiva pe care ar trebui sa o aiba. In plus, ca sa straluceasca pe rafturi si sa para proaspete, sunt tratate cu multe substante chimice.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ