De ce sunt pufuleţii periculoşi pentru sănătate

| 21 mar, 2014

Covrigeii, pufuleţii, cerealele şi snacksurile nu sunt alimente pe care să le daţi copiilor şi nu este indicat nici ca adulţii să abuzeze de ele. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune că profilul nutriţional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide.

 

Unele dintre aceste alimente conţin zahăr şi nu sunt preparate din făină integrală. În plus, majoritatea au un aport mare de sare ce suprasolicită rinichii.

Pufuleţii sunt obtinuţi din malai grisat prin expandare. Prin acest proces are loc susceptibilizarea amidonului, care devine astfel foarte uşor asimilabil, scrie realitatea.net.

Din lista de ingrediente reiese ca al doilea ca pondere este sarea, al cărei consum trebuie limitat. Pufuleţii contin un colorant artificial azoic galben tartrazina care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirina sau astmaticilor.

Colorantul poate provoca dificultati de respiratie, eczeme şi tulburări de vedere

De asemenea, acest colorant poate provoca dificultati de respiratie, eczeme si tulburari de vedere. Din punct de vedere nutritional, produsul este dezechilibrat, avand un exces de zaharuri si o cantitate redusa de proteina vegetala de slaba calitate.

Este sarac in vitamina PP si vitamina B1, consumul exagerat si frecvent putand declansa forme atipice de pelagra.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie pufuleţii ca fiind un produs expandat obţinut din făină de porumb şi adaos de glucoză, glucide, care îi imprimă o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs. Profilul nutriţional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide, scrie jurnalul.ro.

Produsul conţine o serie de aditivi alimentari foarte periculoşi, în special E 102, E 124, incriminaţi în declanşarea sindromului ADHD (hiperactivitate şi deficienţă de concentrare). Tatrazina E 102 le poate provoca celor mici astm, rinită, urticarie. Mai mult, creşte incidenţa apariţiei unor tumori tiroidiene.

E 102 alterează percepţia şi comportamentul, producînd stări de confuzie. Roşu Ponceau, E 124, are potenţial cancerigen, doza zilnică admisă pentru el fiind de 4 mg/kg corp.

 

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ