De ce tace Adrian Sârbu în plin război în Grupul PRO

| 16 mai, 2014

Multă lume din piața media își pune această întrebare în contextul frământărilor de la PRO TV. Și li se pare cu atât mai ciudată această tăcere cu cât Adrian Sârbu este „tatăl” Grupului PRO și, în plus, a fost și președintele CME, compania-mamă a PRO TV în România.

Răspunsurile la această întrebare nu sunt atât de complicate, potrivit reportervirtual.ro:

În primul rând, clauzele înțelegerii dintre Adrian Sârbu și CME, în momentul în momentul în care acesta a demisionat din poziția de CEO, în august 2013, prevăd (și sunt stufoase!) că niciuna dintre părți nu are voie să comenteze despre activitatea celeilalte într-un mod în care celălalt s-ar simți prejudiciat. De aici și tăcerea reciprocă: nici PRO TV nu spune nimic despre Adrian Sârbu, nici invers.

Clauze de milioane de euro

În spatele clauzelor stă și o despăgubire consistentă: peste 5 milioane de euro în cazul în care vreuna dintre părți ar încălca înțelegerea. Aceasta este și explicația pentru care Sârbu refuză orice declarație/ discuție/ interviu pe această temă. Și Reporter Virtual a făcut demersuri pentru un asemenea interviu, dar fără niciun rezultat.

În al doilea rând, CME și-a ținut până acum promisiunile (asumate prin contract) față de Adrian Sârbu. Astfel că, după momentul demisiei și până la 31 decembrie 2013 (momentul efectiv în care a părăsit CME), fostul boss al PRO TV a mai încasat circa un milion de euro. Apoi, conform clauzelor, în februarie 2014 a mai primit de la CME încă 5,4 milioane de euro.

În al treilea rând, toată piața așteptă ca Sârbu să facă un pas în business-ul TV. Mulți „știu sigur” că acesta va lansa sau va prelua un post de televiziune. Greșit! Cel puțin până la sfârșitul anului 2014, clauzele de neconcurență îl împiedică să facă acest lucru. Ce se va întâmpla după aceea este o cu totul altă discuție.

Citeşte mai mult pe reportervirtual.ro.

Tag-uri: Adrian Sârbu, CME, protv
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ