De necrezut! 4 alimente sănătoase, dar totodată OTRĂVITOARE. Sigur le consumi frecvent!

| 26 mai, 2014

In mod paradoxal, unele dintre cele mai sanatoase si hranitoare alimente pot deveni si cele mai periculoase, predispunandu-te la intoxicatii grave. Banalii cartofi fac parte din categoria alimentelor care te pot otravi, sustin specialistii, insa nu sunt singurii care pot face ravagii in organismul tau. Afla si alte alimente cu potential toxic, dar si in ce conditii devin acestea un pericol pentru sanatate!

1. Cartofi

Cartofi albi, rosii, dulci - toate soiurile de cartofi pot fi otravitoare, sustine specialistul in toxicologie clinica Joan McVoy de la "Nebraska Regional Poison Center", SUA. Potrivit expertului, cartofii devin otravitori atunci cand sunt tinuti in spatii luminoase. Expunerea la lumina determina dezvoltarea solaninei, o substanta chimica toxica care provoaca diaree si varsaturi dupa consumul legumelor afectate. Petele verzulii de sub coaja indica prezenta dezvoltarii toxinei.

2. Rubarba

Rubarba este o planta delicioasa in placinte, in special in sezonul rece. A patruns recent pe piata alimentara din Romania, dar si-a castigat rapid adepti. Cu toate acestea, este important sa o folosesti corect in mancaruri, intrucat anumite parti din ea prezinta un grad ridicat de toxicitate. In timp ce tijele sunt hranitoare si sanatoase, radacina si frunzele sunt otravitoare. Contin o toxina numita acid oxalic, care provoaca diaree, varsaturi, slabiciune musculara etc. In cantitati mari, poate duce la aparitia insuficientei hepatice sau renale. Este important sa cureti cu atentie rubarba atunci cand o folosesti la gatit si sa indepartezi portiunile otravitoare, intrucat frunzele si radacina sunt periculoase chiar si atunci cand sunt ingerate in cantitati foarte mici.

3. Fasolea boabe

Lasa curiozitatea deoparte si nu incerca sa mesteci boabe de fasole crude, doar pentru a vedea ce gust au. Boabele crude de fasole sau gatite insuficient contin o toxina numita lectina, care provoaca afectiuni digestive severe, chiar si atunci cand e ingerata in cantitati mici.

4. Fructe

Gandeste-te de doua ori inainte sa consumi merele cu tot cu seminte ori sa inghiti samburii de la cirese. Merele, perele, mango, piersicile, caisele, ciresele si nectarinele sunt considerate fructe care pot fi otravitoare. Samburii si semintele acestora contin o toxina numita amygdalina, care provoaca reactii destul de agresive in corp: dureri de cap, convulsii, gratea, varasturi, hipertensiune arteriala etc.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 iul, 2014
Gina
Subiecte contradictorii
Samburii de caisa sunt printre cei mai sanatosi, continand vit. B 17. Asa arata un alt studiu. Va contraziceti de la un studiu la altul, pana nu va mai citesc de loc.
26 mai, 2014
Yuri_maseurul
amigdalina e toxica? Impusca-te ma!
Amigdalina sau vitamina B17 e toxica? No, pe bune? Pai cand eram mic mancam numai samburi de caise, ca nu prea se gaseau alune pe vremea lui Ceasca, si, curios, arat cu 10 ani mai tanar iar la doctor n-am mai fost de 23 de ani. Pai, cu amigdalina se trateaza orice forma de cancer, fara nici un doctor. Poate informatia ca amigdalina trateaza orice forma de cancer, e o chestie toxica, chiar super toxica, dar nu pentru noi oamenii, ci ...pentru lanturile de farmacii si doctorii care asteapta spaga pentru operatii pe cancer. Asta da, asa ceva cred. :))))))))))
Samburii de caisa sunt toxici, dar numma daca nu sti sa-i mananci. E un mic secret de conservare a lor, pe care doar Mencinicopschi poate il stie, si mai sunt cativa batrani de prin Constanta care-l stiu.
26 mai, 2014
baluba
amigdalina
Cu amigdalina lasati-o mai moale...trebuia sa se manance tonelate de seminte ca sa fie toxica. In cantitati moderate e considerata "chimioterapie" naturala. Apropo', chimioterapia e toxica?!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ