DE NECREZUT! Cum a demonstrat Albert Einstein EXISTENȚA FANTOMELOR

| 24 sep, 2014

In ciuda faptului ca vanatorii de fantome se chinuie de zeci de ani sa le demonstreze existenta, inca nu sunt dovezi palpabile ca ar exista fantome. Totusi, multi cred ca Albert Einstein a demonstrat deja ca acestea ar trebui sa existe, scriu cei de la Livescience.

Pe langa teoria relativitatii, Einstein s-a preocupat si de conservarea energiei. El a demonstrat ca marimea energiei din univers ramane constanta in orice moment, ca energia nu poate fi creata sau distrusa.

"Ce se intampla cu energia oamenilor cand mor? Daca ea nu poate fi distrusa, acest lucru inseamna, conform lui Einstein, ca se transforma intr-o alta forma de energie. Ce este aceasta noua energie? Ar putea fi o fantoma?", se intreaba cercetatorul John Kachuba, in cartea sa, "Ghosthunters" ("Vanatorii de fantome").

Aceasta idee e prezentata drept dovada a existentei fantomelor, pe aproape toate forumurile de specialitate, scrie Livescience. "Albert Einstein a demonstrat ca energia nu dispare, ci se schimba intr-o alta forma. Cat traim, avem energie electrica in corp. Ce se intampla cu aceasta energie, care ne permite noua sa respiram si inimii noastre sa bata, dupa ce murim? Nu exista niciun raspuns", se arata intr-un post de pe site-ul Tri County Paranormal.



Livescience ii contrazice pe vanatorii de fantome

Livescience scrie, insa, ca raspunsul este "foarte simplu si deloc misterios": aceasta energie este eliberata in mediul incojurator, la fel cum se intampla cu energia tuturor organismelor vii, dupa ce mor.

Cand o persoana moare, cantitatea de energie inmagazinata in corpul sau este eliberata sub forma de caldura si transferata organismelor care consuma cadavrele noastre: animalele salbatice (daca nu suntem ingropati), respectivbacteriile si plantele (daca suntem ingropati). Daca suntem incinerati, energia este eliberata sub forma de caldura si lumina, mai scrie Livescience.

Cand noi mancam animale sau plante moarte, consumam energia lor si o convertim pentru a o folosi. Cand digeram hrana, aceasta este metabolizata, iar reactiile chimice elibereaza energia care a fost folosita de animal pentru a se misca, reproduce etc. "Aceasta energie nu exista sub forma unei mingi stralucitoare, fantomatice si electromagnetice. Este vorba, de fapt, despre caldura si energie chimica", noteaza site-ul.


Multi vanatori de fantome sustin ca pot "detecta" campurile energetice create de fantome. Livescience scrie ca, desi procesele metabolice ale oamenilor si ale altor organisme vii genereaza un curent electric de joasa intensitate, acest lucru nu se mai intampla dupa moarte. Fiindca sursa de energie se opreste, se opreste si curentul electric, la fel ca un bec care nu mai lumineaza daca apasam pe intrerupator, scrie Livescience.

Sursa noteaza ca "energiei" lasate in urma de organisme dupa ce mor ii sunt necesari ani intregi pentru a fi transferata catre alte organisme, sub forma de hrana. In plus, aceasta energie nu are o forma care sa fie detectata de aparatele folosite de vanatorii de fantome, cum ar fi detectoarele de camp electromagnetic."Vanatorii de fantome care sustin ca teoriile lui Einstein reprezinta o baza solida dau dovada de o intelegere redusa a fenomenelor fizice. Fantomele ar putea exista, dar acest lucru nu poate fi dovedit prin legile fizicii sau teoriile lui Einstein", conchid jurnalistii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ