Declaraţie NEAŞTEPTATĂ a lui Nadal: În acest an am suferit pe plan psihic

| 10 noi, 12:38

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, nr. 5 mondial, a apreciat că în 2015 nu s-a luptat cu accidentările, dar a suferit pe plan mental și nu a reușit, pentru prima oară din 2004, să câștige un Grand Slam sau un turneu de Masters 1000, relatează EFE.

''Pentru prima oară în cariera mea profesionistă nu am putut să-mi gestionez emoțiile pe teren, nu mi-am controlat nervii, am avut momente grele, dar le-am depășit. Am avut sentimente care m-au costat să le depășesc. De două luni însă fac ceea ce făceam înainte, lovesc mingea așa cum simt la momentul respectiv, îmi controlez mai bine neliniștea și mă bucur de joc'', a declarat Nadal, de 9 ori învingător la Roland Garros.

Spaniolul a apreciat că accidentările suferite la genunchi, spate și încheieturi din anii trecuți au contribuit la căderea sa pe plan psihic: ' Am pierdut siguranța, controlul și lucrurile au devenit complicate. Au fost 7 luni care m-au costat mult ca să revin pe plan psihic''.

Nadal, câștigător a 14 turnee de Grand Slam, se declară motivat înaintea Turneului Campionilor de la Londra: ''Am o mare motivație, dar nu știu ce va fi. Voi încerca să joc cât mai bine pe o suprafață care nu mă favorizează''.

După ce a ratat turneul olimpic de la Londra, din cauza accidentărilor, Nadal așteaptă cu nerăbdare olimpiada de la Rio de Janeiro: ''Am concurat la Beijing (unde a câștigat medalia de aur — n.r.), dar nu am putut s-i fac și la Londra, din cauza unei accidentări, și a fost turneul pe care l-am regretat cel mai mult în cariera mea. Vor fi JO de la Rio ultimele pentru mine? Niciodată nu se știe''.

Tag-uri: grand slam, nadal
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ