Decizia de ULTIMĂ ORĂ a lui Călin Popescu Tăriceanu

| 06 mar, 14:19

Președintele Senatului și președintele PLR Călin Popescu Tăriceanu a trimis vineri o scrisoare deschisă adresată oamenilor politici din PNL prin intermediul căreia lansează invitaţia unui armistiţiu pe noul Cod Fiscal ultraliberal.

Redăm textul scrisorii deschise:

„Stimaţi liberali,

Vă scriu aceste rânduri ca liberal care se adresează unor foşti colegi de partid, unor liberali.

Vă scriu vouă celor care, aşa ca şi mine, aţi fost şi veţi rămâne liberali. Chiar dacă astăzi PNL s-a transformat într-un partid popular, chiar dacă este condus din umbră de oamenii lui Băsescu, ştiu că mulţi dintre voi continuaţi să susţineţi ideile liberale.

Săptămânile acestea, în Parlament, va fi în dezbatere cea mai liberală reformă fiscală din 2004, de la introducerea cotei unice. Este un Cod Fiscal sprijinit 100% de toată suflarea liberală din ţară, de toţi cetăţenii liberali neînregimentaţi politic. Codul Fiscal este sprijinit de mediul de afaceri căruia i s-a pus funia la gât de oamenii care au fost în guvernările Boc şi Ungureanu şi care au devenit, mulţi dintre ei, colegi cu voi.

Dincolo de susţinerea pentru acest nou Cod Fiscal, măsurile cuprinse în el îl fac să fie o terapie de şoc liberală, de care economia românească şi România are nevoie şi care nu poate fi întârziată.

Vă scriu pentru a vă cere să susţineţi un armistiţiu pe noul Cod Fiscal. Măcar noi, liberalii, să spunem: „bătălia politică se opreşte la Codul Fiscal!”. Vă cer să nu încercaţi să blocaţi noul Cod Fiscal, doar pentru că Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu vor să ajungă la putere cât mai rapid.

Calculul politicienilor din PDL este unul greşit: Codul Fiscal va trece şi opoziţia unui partid care se consideră de centru-dreapta nu va face decât să îndepărteze electoratul. Vă veţi întâlni cu electoratul liberal pe stradă care vă va întreba „de ce v-aţi opus scăderii TVA, scăderii taxelor, eliminării impozitului pe dividende; doar ca să ajungeţi la putere?”.

Vă spun deschis că acest Cod Fiscal va trece de Parlament. Miza pentru România este, însă, mult mai mare. Nu este un Cod Fiscal pentru 1-2 ani. Ca şi cota unică, este o reformă fiscală pentru cel puţin 10 ani de acum încolo.

Tocmai de aceea, ea trebuie asumată de toţi liderii politici, mai ales de către cei liberali. Indiferent cine câştigă alegerile din 2016, românii, mediul de afaceri, investitorii şi partenerii noştri externi, trebuie să ştie că prevederile din noul Cod Fiscal vor fi menţinute.

De aceea, vă cer să nu îi lăsaţi pe cei din PDL să joace electoral Codul Fiscal.

Vă cer să susţineţi un armistiţiu pe noul Cod Fiscal. Toţi oamenii politici care cred acum în valorile liberale, indiferent la ce partid sunt, trebuie să susţină un armistiţiu politic pentru noul Cod Fiscal. Să ne asumăm cu toţii că măsurile liberale cuprinse în acest noul Cod Fiscal vor fi continuate şi în următorii 5-10 ani. După ce îl trecem, cu toţii, prin Parlament, lupta politică poate să reînceapă.

România are nevoie de acest moment de luciditate şi maturitate politică pentru a merge înainte şi vă rog să acţionaţi ca adevăraţi liberali.”, se arată în scrisoarea lui Tăriceanu.

 

Citeşte şi: Tăriceanu, DAT ÎN VILEAG de Monica Macovei. ACUZAŢIILE sunt extrem de grave

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ