DECIZIA luată de Tribunalul Ilfov în cazul Ridzi

| 30 mar, 16:36

Tribunalul Ilfov a dispus, luni, efectuarea unei expertize medico-legale în cazul Monicăi Iacob-Ridzi, prin care să se constate dacă aceasta suferă de o boală care nu poate fi tratată în rețeaua sanitară a Administrației Naționale a Penitenciarelor și care face imposibilă executarea imediată a pedepsei.

De asemenea, prin expertiză, trebuie să se stabilească și dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății.

"În baza art. 593 al. 1 Cod procedură penală constată că Tribunalul Ilfov este instanța competentă să soluționeze cererea de întrerupere executare pedeapsă formulată de petenta condamnată Iacob Ridzi Monica Maria. În baza art. 592 al. 2 Cod procedura penală rap. la art. 591 al 2 Cod procedură penală și art. 589 al. 1 lit. a) Cod procedură penală dispune efectuarea expertizei medico-legale prin care să se constate dacă petenta condamnată suferă de o boală care nu poate fi tratată în rețeaua sanitară a Administrației Naționale a Penitenciarelor și care face imposibilă executarea imediată a pedepsei și dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății", se arată în minuta judecătorilor.

Instanța a dispus emiterea unei adrese la INML în vederea efectuării expertizei medico-legale și la Penitenciarul Spital București Jilava în vederea prezentării condamnatei împreună cu actele medicale pe care le deține la sediul Institutului.

Tribunalul Ilfov a stabilit ca termen de judecată data de 9 aprilie.

Fostului ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob-Ridzi a cerut întreruperea executării pedepsei de 5 ani închisoare primită în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Tiberiu Iacob Ridzi, soțul Monicăi Iacob Ridzi, declara recent că motivul pentru care se cere întreruperea executării pedepsei este acela că soția sa trebuie să efectueze o serie de investigații medicale, care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar.

El a subliniat că soția sa are mai multe probleme medicale și o imunitate foarte scăzută.

"Am înțeles că magistrații vor lua o decizie în acest sens în ideea de a se face o expertiză medico-legală la INML și apoi vor hotărî, în concordanță cu ceea ce va rezulta din acea expertiză și din documentele pe care soția mea deja le are", a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi.

El a spus că ia în calcul înaintarea unei cereri de grațiere către președintele Klaus Iohannis, însă, în acest moment, soluția este întreruperea executării pedepsei pentru a efectua investigațiile medicale.

Anterior, apropiații Monicăi Ridzi au declarat că aceasta suferă de 13 afecțiuni, printre care leuconeutropenie severă idiopatică și trombofilie.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ