Decizie BOR: Toți preoții vor semna un jurământ de fidelitate față de Biserică. FOTO

| 29 feb, 13:45

Liderii Bisericii Ortodoxe impun preoților și administratorilor de bunuri bisericești să semneze un jurământ de onestitate și fidelitate fațăd e instituție.

De necrezut, dar informația a fost confirmată pentru hotnews de Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR. Semnatarii jură în fata lui Dumnezeu că își vor îndeplini sarcinile cu onestitate, fidelitate și corectitudine față de Biserică, că nu își vor însuși venituri sau avantaje necuvenite și ca vor pastra cu sfințetnie confidențialitatea sarcinilor de serviciu.

"Jurământ sau Act de onestitate și fidelitate față de Biserică
În numele Sfintei Treimi,
Subsemnatul (..) slujitor/angajat/epitrop/casier/voluntar la (..) , având atribuții de (..) jur înaintea lui Dumnezeu și a Chiriarhului meu  (..) sau a delagatului Său (..) că, în perioada desfășurării activității în responsabilitatea de  (..), voi îndeplini obligațiile prevazute în Decizia de numire (contractul de muncă sau contractul de voluntariat), cu cea mai deplină conștiinciozitate, onestitate, fidelitate și corectitudine față de Biserică, nu îmi voi însuși nimic din bunurile Bisericii, nu îmi voi insuși venituri sau avantaje necuvenite pentru propria persoană sau pentru altă persoană sau entitate, nu voi tăinui și nu voi favoriza astfel de fapte de care aș lua cunoștință, voi păstra cu sfințenie confidențialitatea sarcinilor de serviciu, respectând prevederile statutare și regulamentare bisericești, hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ale organismelor eparhiale, dispozițiile autorității superioare bisericești și legislația în vigoare privind administrația bunurilor.

În caz contrar, voi suporta toate consecințele canonice, administrative și disciplinare bisericești, pe care autoritatea bisericească le va dispune", se arată în documentul intrat în posesia HotNews.ro.


foto: hotnews

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ