DECIZIE de ultimă oră: Cât vor costa medicamentele

| 17 ian, 14:49

Diazepam, lorazepam, nitrazepam şi alte câteva medicamente vor fi compensate în regim de 20%, şi nu 90% ca până în prezent, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern. Medicamentele pe bază de ibuprofen nu vor mai fi compensate în regim de 100% pentru copii, tineri, gravide, lăuze.

Ministerul Sănătăţii a publicat recent un proiect de HG care modifică Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, scrie ECONOMICA.net.

Proiectul de HG prevede delistarea a 21 de medicamente care nu se mai regăsesc în ghidurile naţionale şi internaţionale de practică terapeutică, şi care nu şi-au dovedit eficienţa terapeutică în ultimii ani, precum şi mutarea altor dousprezece medicamente pe o sublistă cu procent de compensare de 20%.

Citeşte şi: Nicolae Bănicioiu: Românii vor avea, din 2015, acces la toate medicamentele de ultimă generaţie

Medicamentele care până acum au fost compensate cu 90% din preţul de referinţă iar de acum înainte vor fi compensate cu doar cu 20% din preţul de referinţă.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ