Decizie fără precedent. Prefectul de Argeș l-a demis pe primarul Piteștiului

| 19 mar, 10:27

Prefectul județului Argeș a semnat și a comunicat ordinul prin care a fost demis primarul Piteștiului! Cornel Constatin Ionică este primul primar de reședință de județ, din țară, demis, scrie Realitateadearges.net.

A fost demis primarul Piteștiului! Prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea a semnat ordinul de demitere al lui Cornel Constantin Ionică. De asemena ordinul i-a fost comunicat edilului, marți dimineață. Ionică are la dispoziţie 10 zile să conteste ordinul de demitere, în faţa instanţei. De altfel, Cornel Constantin Ionică a şi anunţat, într-o conferinţă de presă recentă că va ataca decizia.

În luna octombrie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins apelul înaintat de primarul Piteşitului, Cornel Constantin Ionică, împotriva unei decizii prin care era declarat incompatibil. Decizia era definitivă. Totul a pornit de la un raport prin care în martie 2016, ANI stabilea, că în perioada când era viceprimar, Ionică s-ar fi aflat în conflict de interese. Acesta a participat şi a adoptat în Consiliul Local Piteşti hotărâri prin care îi erau atribuite spaţii comerciale, ce aparţin de domeniul public, ginerelui său.

Potrivit legislaţiei, dacă primarul Ionică va contesta ordinul de demitere şi va pierde în faţa instanţei, Consiliul Local va trebui să desemneze unul dintre cei doi viceprimari pentru preluarea atribuţiilor de primar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ