Decizie în cazul Legii securității cibernetice. PNL: Se intră cu bocancii în viața privată a cetățenilor

| 28 apr, 19:11

Plenul Senatului a respins marţi, în calitate de for decizional, cu 90 de voturi pentru şi o abţinere, legea privind securitatea cibernetică a României, declarată neconstituţională. Raportul Comisiei juridice a fost respingere a proiectului de lege ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, prin care proiectul de lege a fost declarat neconstituţional în ansamblul său.

"Ne aflăm în faţa reexaminării proiectului de lege pentru punerea de acord a acestuia cu decizia CCR 17/ 21.01.2015. Proiectul de lege a fost respins de Camera Deputaţilor. Raportul Comisiei (n.r. - juridice) este de respingere ca urmare a deciziei CCR prin care proiectul de lege a fost neconstituţional în ansamblul său", a declarat vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu, în calitate de preşedinte de şedinţă.

Proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României prevedea constituirea Sistemului Naţional de Securitate Cibernetică (SNSC), acesta reunind autorităţile şi instituţiile publice cu responsabilităţi şi capacităţi în domeniu. Autorităţile şi instituţiile publice din SNSC ar fi urmat să colaboreze cu deţinătorii de infrastructuri cibernetice, mediul academic, mediul de afaceri, asociaţiile profesionale şi organizaţiile neguvernamentale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ