Decizie șocantă la Kremlin. Vladimir Putin a dat numele ”Transilvania” unei divizii militare ruse

| 03 iul, 21:52

Mai multe unități militare ale Armatei Rusiei au primit, prin decretul lui Vladimir Putin, numele unor regiuni sau orașe din România, Ucraina, Polonia, Germania sau Belarus, anunță rferl.org.

O serie de decrete semnate de Vladimir Putin pe 30 iunie acordă unor divizii militare ale Armatei Federației Ruse nume onorifice care aduc în memorie Al Doilea Război Mondial, anunță Radio Europa Liberă.

Numele, precizează decretele, au rolul de a ”păstra tradițiile eroice și glorioase și de a asigura loialitatea față de țară”.

Multe din numele acordate diviziilor militare vin din UCraina. Regimentul 6 de tancuri a primit numele de „Regiment de Garda Lvov”, Regimentul 68 de tancuri – „Regiment de Garda Jitomir-Berlin”, Regimentul 163 de tancuri – „Regiment de Garda Nejinskii”.

Un alt regiment, 381 artilerie, a primit numele de onoare „Regiment de Garda Varșovia”, după capitala Poloniei.

În mod șocant pentru România, Regimentul 400 de artilerie a primit numele de onoare „Transilvania”. Divizia 150 motorizata a primit numele capitalei Germaniei - „Idritsa-Berlin”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ