Decizie surprinzătoare: Lidl scoate mărcile Coca-Cola din magazinele sale din Germania

| 22 ian, 2014

Lupta preturilor pe piata magazinelor de tip discount din Germania a facut prima victima. Cel mai mare lant de magazine acest tip, Lidl, a decis sa nu mai comercializeze celebrele marci ale gigantului american Coca Cola.

"Nu ne-am putut intelege cu Lidl asupra unui concept de marketing", a spus un purtator de cuvant al companiei americane. De cealalta parte, Lidl refuza sa comenteze pentru ca, de principiu, nu discuta politica de comert pe care o are cu partenerii de afaceri, potrivit Ziare.com.

Acest pas al Lidl va afecta cu siguranta vanzarile grupului Coca Cola in Germania. Lantul are peste 3.300 magazine in tara, iar in aceste zile se vor epuiza stocurile producatorului american din magazine.

De ce s-a intamplat acest lucru? O explicatie a specialistilor ar fi ca, de ceva vreme, intre discounterii germani a inceput un adevarat razboi al preturilor. Aldi, marele concurent al Lidl, a scazut preturile la mai multe produse de baza precum cafeaua, oule, laptele etc. Scopul: sa ia fata concurentilor Lidl, Rewe si Netto.

Citeşte şi: Efectul Lidl: Ce s-a întâmplat pe piaţa de retail după intrarea nemţilor în România

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ