Deciziile din PSD – avertisment pentru concentrarea pe campanie

| 22 oct, 2014

Toate privirile au fost ațintite asupra lui Victor Ponta, marți, în ședința Biroului Permanent Național al PSD. Mesajul președintelui PSD a fost unul ferm, bazat pe “ordine și disciplină”, atât în partid, cât și în afara lui: toți cei anchetați trebuie să se pună la dispoziția Justiției, iar intrigile despre viitoarea conducere a partidului se opresc aici.

Premierul Ponta a transmis un avertisment colegilor săi de partid: toată tevatura din jurul alegerii următorului președinte PSD nu trebuie să deraieze partidul de la obiectivul principal al acestei perioade, votul pentru alegerea Președintelui României. Cei care vorbesc despre “epoca post-Victor” au prea mult timp liber, ceea ce înseamnă că nu își concentrează eforturile pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

"Fiind în campanie, evident că și problemele de imagine sunt importante și sunt mai acute. În ultimele 24 de ore au fost atacuri de imagine [...], am discutat foarte clar și cei care au apărut în opinia publică, Șova, Vanghelie și Ghiță, toți trei se vor suspenda din funcțiile din partid și la primul Comitet Executiv vom discuta dacă acțiunile lor au prejudiciat”, a spus Ponta în conferința de presă organizată după ședința BPN. “I-am autosuspendat”, a mai adăugat acesta jurnaliștilor prezenți.

În privința dosarelor care au apărut ca ciupercile după ploaie în timpul campaniei electorale, Victor Ponta a reafirmat linia oficială a partidului: fiecare persoană acuzată trebuie să meargă în fața Justiției și să își clarifice situația. Doar Justiția poate hotărî cine este vinovat și cine este nevinovat și nimeni nu își poate permite să obstrucționeze acest proces.

“Cei care greșesc plătesc. Cei care au probleme trebuie să și le lămurească. [...] Am discutat și am reiterat un mesaj foarte clar apropo de toate acuzele aduse unor membri ai partidului în această perioadă. Mesajul este foarte clar, acela de a se pune la dispoziția justiției iar dacă sunt vinovați, să-și asume responsabilitatea. Nu va bloca nimeni Justiția", a mai afirmat Ponta.

Nici discuțiile din partid, nici activitatea instituțiilor de anchetă nu trebuie să deturneze tema centrală de acum. Astfel, Viorel Hrebenciuc, unul dintre greii partidului, și-a dat demisia din Parlament pentru a se pune la dispoziția Justiției, iar vicepreședinții Dan Șova și Marian Vanghelie, împreună cu Sebastian Ghiță, membru al Comitetului Executiv al PSD, s-au autosuspendat din toate funcțiile deținute în partid, ca să nu prejudicieze șansele lui Victor Ponta la prezidențiale.

Partidul Social Democrat s-a cutremurat puțin, marți, dar a ieșit mai întărit și mai determinat să obțină victoria în alegeri, ca urmarea a intervenției lui Victor Ponta pentru a restabili echilibrul intern și a centra eforturile pe campania electorală. După doi ani de guvernarebună, dar dificilă, PSD și Victor Ponta nu își puteau permite să își piardă concentrarea cu mai puțin de două săptămâni înainte de primul tur!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 2014
Ambasadorul
noi il vrem pe Dl Ghita presedinte PSD ,chiar daca sa zicem ,Ponta nu iese...
este un baiat tanar,inteligent,are bani,nu este pesedist din nastere...
este dispus sa se alieze cu oricine in viitor ,pana in 2016 si dupa,pentru tara si nu pentru afacerile dumnealui..
votam in filiala noastra..Dl Ghita Presedinte PSD!!!
din acest moment,alegerile pentru Presedentia Romaniei nu-i mai intereseaza pe cei 7,4 milioane de romani
23 oct, 2014
cantautor
caracatita PSD ajunge la consilierii lui Ponta
Viorel Hrebenciuc il descrie in termeni extremi de apropiati pe Cristian Socol, consilierul premierului Ponta, intr-o discutie cu fostul sef al SPP Dumitru Iliescu. "Este consilierul premierului pe economic, e copil de-al meu. L-a crescut pe Andrei (Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc - n.red.), l-a adus asistentul lui in primul an, e din familie cum ar veni", a spus Hrebenciuc despre Cristian Socol, potrivit stenogramelor din Ordonanta DNA in dosarul liderului PSD.

Hrebenciuc a vorbit despre Socol atunci cand Dumitru Iliescu l-a rugat sa rezolve situatia unei protejate, Silvia Despa, care lucreaza la Fondul National de Garantare, dar Hrebenciuc a crezut ca e vorba despre Fondul de Contragarantare. Potrivit stenogramelor, Hrebenciuc l-a sunat pe un anume Cristi chiar de fata cu Dumitru Iliescu, dar acest Cristi l-a indrumat catre institutia corecta.

Cristian Socol este consilier al premierului si presedinte al Fondului de Contragarantare. Andrei Hrebenciuc este lector universitar la ASE, autor al cartii "Iluzia. Erou şi antierou în crizele economice". Este membru in conducerea SIF Moldova.

Viorel Hrebenciuc este urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta, potrivit unui comunicat al institutiei. Liderul PSD e acuzat ca a incarcat sa afle daca e monitorizat de procurori, apelind la Dumitru Iliescu, fostul sef al SPP sub Ion Iliescu.
caracatita trebuie distrusa,este o singura sansa..
este momentul schimbarii lui Ponta:Sebastian Ghita Presedinte PSD
23 oct, 2014
ferenczy-comunicator
catre toate filialele PSD:
in urma sondajelor efectuate de CSCI,Ponta iese 100% presedinte
incepand din acest moment nu ne mai ocupam decat de campania tandemului Ghita-Dragnea
uram succes "furnicutelor "pesediste...
23 oct, 2014
cantautor
ia decizii la PSD..pentru Romania,nu...Ponta
CE estimează, într-un studiu publicat joi, că, în 2012, s-au pierdut 177 de miliarde de euro din cauza nerespectării legislaţiei privind TVA sau a necolectării acestei taxe, România fiind statul UE cu cel mai mare deficit de încasare a TVA, cu 44% din veniturile preconizate (8,8 miliarde de euro).

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ