Declaraţie NEAŞTEPTATĂ făcută de Remus Cernea

| 03 sep, 2014

Deputatul neafiliat Remus Cernea a anunţat, miercuri, că nu va mai candida 'la niciun fel de alegeri' până când România nu îşi va ajusta legislaţia în sensul punerii în acord cu standardele şi principiile prevăzute în Ghidul bunelor practici electorale, elaborat de Comisia de la Veneţia.

El a precizat că nu a reuşit să colecteze cele 200.000 de semnături necesare unui candidat la alegerile prezidenţiale şi a subliniat că nu va mai candida nici pe viitor dacă actuala legislaţie electorală rămâne neschimbată, pentru că nu doreşte să legitimeze 'un sistem nedemocratic, profund injust'.

Deputatul Remus Cernea a făcut aceste declaraţii, miercuri, într-o conferinţă de presă organizată pentru a face 'un anunţ cu privire la candidatura (...) ca independent, la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014'.

'Condiţiile extrem de restrictive au fost practic obstacole administrative şi financiare de netrecut. Am două opţiuni: să lupt în continuare pentru schimbarea acestui sistem sau să-l legitimez. România are nevoie de o legislaţie care să respecte standardele prevăzute de Ghidul bunelor practici electorale, elaborat de Comisia de la Veneţia. Până când România nu îşi va ajusta legislaţia în acord cu aceste principii, am decis că nu voi mai candida niciodată în ţara noastră, la niciun fel de alegeri. Dacă aş mai candida, aş legitima acest sistem nedemocratic, profund injust', a afirmat Remus Cernea, miercuri, la Palatul Parlamentului. 

Deputatul independent a explicat că legislaţia din România este mai restrictivă decât legislaţia altor ţări democratice.

'Colectarea a 200.000 de semnături echivalează cu o sumă cuprinsă între 50.000 şi 60.000 de euro. Acest lucru îngrădeşte foarte mult accesul şi posibilitatea unor potenţiali candidaţi de a participa la alegeri. Sistemul electoral din România seamănă cu o arenă sportivă în care în loc să fie permisă competiţia oricărui sportiv care ar purta un echipament obişnuit este permisă participarea doar a unor politicieni îmbrăcaţi în armuri de aur', a adăugat Remus Cernea.

Deputatul neafiliat a mai declarat că nu va susţine pe nimeni care 'legitimează, prin candidatura lui, un sistem atât de restrictiv ca cel din România'.

'Voi susţine cauze, nu voi susţine oameni', a mai spus Remus Cernea.

El a subliniat că va continua să lupte, prin iniţierea unor propuneri legislative, pentru modificarea legislaţiei. 

În luna iunie a acestui an, deputatul independent Remus Cernea anunţase, la Constanţa, că va înfiinţa un nou partid politic cu acronimul MONA - Mişcarea pentru Oameni, Natură şi Animale, menţionând totodată că va candida la alegerile prezidenţiale din toamnă ca independent.

Deputatul de Constanţa a declarat atunci, într-o conferinţă de presă, că va candida ca independent la prezidenţiale pentru că nu are timpul necesar înfiinţării legale a noii formaţiuni politice până la scrutinul electoral de la sfârşitul acestui an.

Tag-uri: alegeri, Remus Cernea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ