Declaraţie surprinzătoare a lui Eugen Nicolaescu la adresa premierului

| 23 iul, 2014

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu susţine că premierul Victor Ponta a excelat în propagandă şi demagogie în prezentarea făcută cu privire la realizările sale şi critică faptul că prim ministrul nu a adus argumente cu privire la reducerea CAS.

'Victor Ponta a utilizat mass-media pentru a-şi prezenta pretinsele realizări ale guvernării, în loc să aducă argumentele aşteptate de români, de mediul de afaceri, cu privire la reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. Constatăm că ipocrizia premierului este infinită în privinţa CAS şi a felului în care se împăunează cu adoptarea acestei măsuri', spune Nicolăescu, într-un comunicat de presă.

El menţionează că Partidul Naţional Liberal a propus măsura reducerii CAS şi a 'menţinut presiune' pe Guvern în vederea adoptării acesteia, iar când Victor Ponta s-a opus, PNL a părăsit guvernarea ca 'un partid responsabil'. 

'USL s-a destrămat tocmai pentru că PSD a amânat continuu adoptarea scăderii CAS, ca şi alte măsuri din programul USL. De bun-simţ ar fi ca premierul să îşi asume faptul că a împins PNL afară de la guvernare pentru a-şi asuma meritele singur, aşa cum face şi cu cota unică, măsură care nu a fost niciodată susţinută de PSD şi pentru care am dus o luptă acerbă în USL să o menţinem, iar declaraţiile de presă ale premierului din ultimii doi ani exemplifică tendinţele de a introduce cote progresive, de a modifica bazele de impozitare la impozitul pe venit, ceea ce ar echivala cu anularea cotei unice', afirmă Nicolescu.

Deputatul arată că PNL a susţinut şi susţine necesitatea reducerii CAS, inclusiv prin votul pe care l-a dat în Parlament. 

'Din păcate, Victor Ponta a excelat în propagandă şi demagogie fără să aducă nicio fundamentare, ci dimpotrivă a manipulat opinia publică cu grafice în care compară guvernarea Traian Băsescu cu cea a lui Victor Ponta. Datele nu sunt însă comparabile, iar afişarea pozelor celor doi lideri prieteni ne aduce aminte de cultul personalităţii atât de drag celor doi. Am asistat ieri la un exerciţiu care trădează teama, frica în faţa nerealizărilor unui guvern incompetent, schimbând ţinta către mari realizări. În acelaşi timp, Victor Ponta a intrat în campanie electorală şi încearcă să capteze bunăvoinţa unei părţi din electoratul de dreapta', spune Nicolăescu.

El arată că 'Victor Ponta ştie că nu-i ajung voturile pesediştilor şi încearcă să atragă astfel voturile de pe dreapta palierului politic'. 

'Ceea ce trebuie să ştie însă angajatorii este că măsura nu poate fi aplicată din cauza unui amendament introdus de PSD, care condiţionează scăderea CAS de menţinerea ţintei de deficit. De fapt, modalitatea aleasă este strict electorală pentru că nu se garantează sustenabilitatea măsurii nici prin reducerea evaziunii fiscale, deoarece corupţia este simbolul actualei guvernări. Victor Ponta ştie deja că românii, în proporţie covârşitoare, răspund în toate sondajele de opinie că ţara merge într-o direcţie greşită, iar Victor Ponta poartă întreaga responsabilitate. Victor Ponta a ratat iar un moment de responsabilitate şi seriozitate, a minţit din nou opinia publică, arătând că este superficial. De la un om politic tânăr precum actualul premier, oamenii au aşteptarea unui comportament decent, dar Victor Ponta este departe de a se manifesta astfel', conchide Nicolăescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iul, 2014
ion
Adevarul e ca pe langa ca e plagiator, mitoman, mocofan, iresponsabil, corupt si penal e si iprocrit ! Adica un om lipsit de orice valoare,mai rau ,chiar periculos !
23 iul, 2014
gigi
Mai Nicolaescule ,lasa gargara ca te faci de cacao,taci si inghite ,un social -democrat sustine si implementeaza masuri necesare economiei ,lucruri pe care voi liberalii nu ati fost instare si ati fugit de la guvernare .Un partid se bate ptr. ideile lui nu se aseaza pe margine sa tipe ba pe-a ma-ti.Esti penibil,dovada ca ministrul vostru de finante a plecat de linga voi astia cu gargara si sprijina efectiv introducereaCAS,Sigur ca pot fi probleme dar de aia conduci ca sa gasesti solutii .Asta insean=mna guvernare masumare si responsabilitate -lucruri pe care voi acesti liberali vopsiti nu le-ati facut

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ