Declaraţiile lui Mircea Geoană despre votul din diaspora prind ecou. DNA ar putea începe verificările

| 28 noi, 2014

Institutul pentru Politici Publice cere DNA să înceapă verificări după declaraţiile făcute astăzi de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie. Cei doi au susţinut că Victor Ponta ar fi împiedicat "în mod deliberat" votul din străinătate.

„Institutul pentru Politici Publice (IPP) solicită Direcției Naționale Anticorupție să investigheze posibila încălcare a art .13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancționarea faptelor de corupție (“Fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani”) de către liderii PSD, printre care Victor Ponta și Liviu Dragnea.

Considerăm că se impune de urgenţă ca DNA să verifice aceste informații în condițiile în care, la cele două tururi de scrutin pentru alegerile prezidențiale 2014, unui număr de peste 200.000 de români din diaspora li s-a încălcat dreptul constituțional de a vota, aceştia nereușind să intre în secțiile de votare în intervalul aferent votării stabilit prin lege, după 8 ore de așteptare la coadă în faţa secţiei”, a comunicat IPP.

Organizarea votului în diaspora a reprezentat un act deliberat de a împiedica românii să voteze. Domnul Ponta este principalul responsabil. Ministerul Afacerilor Externe trebuie extras din jocul politic. Fac apel la MAE să facă publice adresele primite de la ambasade.

Geoană, despre Iliescu şi pierderea alegerilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ