Declinul unui IMPERIU la nivel mondial

| 29 mai, 2014

McDonald’s vrea să returneze acţionarilor până la 20 de miliarde de dolari până în 2016, prin dividende şi răscumpărări de titluri, anunţul anulând speranţele că grupul va cheltui mai mult pentru stimularea acţiunilor, care au rcat cu doar 2% în ultimele 12 luni, relatează Bloomberg.

Potrivit unui comunicat al companiei, planul reprezintă o majorare de până la 20% a fondurilor returnate deţinătorilor de titluri în perioada 2011-2013.

De asemenea, McDonald’s intenționează să vândă 1.500 de magazine, în sistem de franciză, până în 2016, mai ales în Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi regiunea Asia-Pacific.

Acţiunile McDonald’s au o evoluţie ştearsă, în timp ce compania nu reuşeşte să îşi majoreze vânzările, pe fondul încrederii scăzute a consumatorilor în economie şi a concurenţei crescute din partea altor operatori de fast-food-uri.

Titlurile McDonald’s sunt în declin cu 1,3% la bursa din New York, iar în ultimele 12 luni au avansat cu 2,1%, comparativ cu creşterea de 16% a indicelui Standard&Poor’s 500.

Compania a raportat luna trecută un profit sub aşteptările analiştilor, pe fondul scăderii vânzărilor în Statele Unite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ