Un produs delicios dispare din magazine. De ce nu mai există ciocolata cu migdale

| 29 oct, 2013

Iubitorii de ciocolată sunt acum nevoiţi să caute prin toate magazinele până să găsească sortimentele de ciocolată cu migdale. Recolta foarte săracă de anul acesta a lăsat producătorii de alimente fără aceste fructe oleaginoase.

Consumatorii care voiau să cumpere, de exemplu, ciocolată bio Green & Black's în ultimele săptămâni au trebuit să-şi pună pofta-n cui. În Marea Britanie batoanele nu se mai găsesc, brusc, nicăieri.

 

California asigură 80% din producţia de migdale din întreaga lume. Însă anul acesta culturile au fost afectate de secetă, ceea ce a făcut ca recolta să fie săracă, iar fructele să fie mult mai mici, potrivit dailymail.co.uk.
Cum migdalele se vând în funcţie de cantitate, a fost nevoie de mult mai multe fructe ca să satisfacă nevoile producătorilor de ciocolată.

Experţii în economie au prevăzut o explozie a preţului migdalelor în acest an, însă nici măcar asta nu a oprit cererea foarte mare de fructe.

"Doar migdalele mari pot fi procesate şi adăugate în produse alimentare precum ciocolata", a spus un manager comercial, Dave Price.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ