Democracy Institute: Acţiunile premierului Ponta cresc încrederea investitorilor

| 15 oct, 2013

România are potenţialul de a deveni cea mai importantă economie din regiune, conform unui raport al unui think-tank american „Democracy Institute”, care evaluează situaţia politică şi economică a României.

„Eforturile Prim-ministrului Victor Ponta de a creşte transparenţa şi de a se angaja într-o combatere mai eficientă a corupţiei ar putea creşte încrederea investitorilor internaţionali în mediul românesc de afaceri”, se arată în raportul think-tankului american „Democracy Institute” .

Potrivit raportului, premierul Ponta susţine un model de creştere economică bazat pe investiţii, mai puţine taxe, mai puţină birocraţie, privatizare, bugete echilibrate, cheltuieli guvernamentale disciplinate.

Materialul avertizează totodată că respingerea de către legislativ a proiectului privind Roşia Montană ar putea transmite un semnal negativ investitorilor internaţionali: „în termeni economici şi de mediu, proiectul minier este un scenariu «win-win».

"Proiectul este extrem de important pentru economia unei ţări care de la declanşarea recesiunii în 2009 s-a luptat pentru a atrage investiţii. Dacă decizia parlamentară blochează proiectul, investitorii se vor gândi atent înainte de a investi sume mari în România”, conform raportului "Democracy Institute".

Concluzia raportului arată că "Guvernului condus de Victor Ponta a demonstrat capacitatea de a face bine unele lucruri importante, în condiţiile în care "Economia României creşte astăzi mai repede decât cea a SUA sau a Marii Britanii".

"Este în interesul marilor naţiuni industrializate, şi în special al Statelor Unite, ca Guvernul Ponta să continue în direcţia acestui angajament mutual benefic faţă de comunitatea economică internaţională", conchide raportul "Democracy Institute".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ